Coachella 2012

 

 

vrijdag 31 oktober 2003

Een jaar geleden

686.jpg
Het lijkt wel 10 jaar terug: 49 afleveringen Men's Talk bij Veronica. Aan tafel met Marco Borsato, Elsevier's hoofdredacteur Arendo Joustra en presentator Marcus Polman met het weervaste kapsel. Opvallend na mijn verblijf in de vallei van de ego's was de bescheidenheid van Arendo en Marco, toch wereldtop op hun gebied in Nederland. Marcus wordt nooit geremd door valse bescheidenheid, dat vind ik het grappige aan hem. Hij vond nog net niet dat Marco en Arendo blij moesten zijn bij hem aan tafel te mogen aanschuiven.

0:11 uur | rubriek: | Reactie(s) (156)


donderdag 30 oktober 2003

Gave brommer, Oscar

ham.jpg Vandaag is Edo Schoonbeek begonnen met de montage van de film die woensdag bij de lancering van de nieuwe Quote 500 wordt vertoond. Zaterdag draaien we enigszins gonzo style extra beelden met een ploeg van RTL Boulevard en de tuinman van Georgina Verbaan. Die laat zich niet scripten, maar toch doe ik een poging... het resultaat is vanaf woensdag ook online te zien. Tipje van de sluier: er is een bijrol voor een advocaat met een hele gave brommer. En die zegt dat 'de lijst elk jaar beter klopt.' Gek, maandag bij Nova zei hij nog heel wat anders.

23:50 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (660)


woensdag 29 oktober 2003

Ouwenelen met dotcomveteranen

kees.gifVandaag na ruim een jaar weer eens koffie gedronken met Eylard Wurpel - zo heet die jongen echt. We leerden elkaar kennen in de tijd dat hij bij een venture capital firma in Londen zat die de crash niet zou overleven, dus wat dat betreft kunnen we elkaar een hand geven. Inmiddels is hij na jaren in het buitenland gewoond te hebben terug in Nederland en lekker druk met allerlei projecten. De middag doorgebracht met Kees Zegers, betrokken bij zo'n beetje alle Nederlandse internetbedrijven die fatsoenlijk winst maken (waaronder Netdirect en Veritate). Enorm gelachen en aan Kees eindelijk in eigen woorden kunnen uitleggen wat er allemaal goed en fout was aan Planet en BitMagic. Grappig dat Kees inziet dat ondanks dat het ene bedrijf sneuvelde en het andere het grootste Nederlandse internetbedrijf werd, mijn eigen prestatie omgekeerd evenredig was aan de resultaten. Elke directeur die stelt dat je zo goed bent als je aandelenkoers, is een sukkel. Was het maar zo simpel.

22:07 uur | rubriek: | Reactie(s) (20)


dinsdag 28 oktober 2003

Terug naar San Francisco

story.gif
Volgende week ga ik voor het eerst sinds kerstmis vorig jaar weer buurten in San Francisco. De sfeer was toen enorm bedrukt, ben benieuwd hoe het nu is. 'Het dieptepunt ligt achter ons'-rijmpje ken ik nu wel, dat hoor ik al sinds zomer 2000... En dan te bedenken dat het slechts vier jaar geleden is sinds dit hele zure artikel over de internet Gold Rush op Salon verscheen. De wijk waar ik woonde is nu wel een stuk goedkoper, maar San Francisco blijft een stad van zelfs voor Californie extreme tegenstellingen. 'And the number of hours it takes working minimum wage to be able to rent the average apartment in San Francisco these days? 159.'

23:49 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (28)


maandag 27 oktober 2003

De kidnapper van Reinier Terwindt was geen Quote-abonnee

quote500.gifHij had immers geen vaste woon- en verblijfplaats. De suggestie van woordvoerder Dig Istha dat lijsten als de Quote 500 aansporen tot ontvoeringen, vind ik onzinnig. Het zal de verwerking van de ontvoering door Reinier Terwindt ook niet bespoedigen. Jort Kelder zegt terecht: 'Moet Johnny de Mol uitkijken voor Joegoslaven omdat hij geportretteerd staat in onze Joegoslavische editie? Neen. We hebben geen redactie in Sarajevo en overigens is een crimineel wel een amateur als hij Quote moet lezen om een prooi te vinden.'

0:09 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (1422)


vrijdag 24 oktober 2003

Circus Google

Google.jpg De hele technologiebranche, de financiŽle media en de bankwereld hebben weer wat om naar uit te kijken nu Google voorbereidingen treft voor een beursgang. Het is wel aardig dat Google overweegt de beursgang via een online veiling van de aandelen te laten verlopen, hoewel ik de ophef daarover niet begrijp. Er staan 104 artikelen in Google news over de beursgang van Google, maar slechts twee daarvan maken melding van het feit dat een dergelijk systeem al vaker is gehanteerd. Het heet notabene de Dutch Auction, een goede uitleg van dat principe staat hier. Bankpionier (die zijn er) Bill Hambrecht kwam ermee ondanks hevige kritiek vanuit de bankwereld (pdf), weinig verrassend omdat die er veel minder aan verdient dan normaal.

Ironisch genoeg kwam Microsoft uitgerekend vandaag voor het eerst sinds mensenheugenis met slechtere cijfers dan verwacht en sloten de technologiefondsen lager. Nog ironischer: de reden dat Google een Dutch auction overweegt is de schimmige manier van prijsopdrijving die traditionele IPO's mogelijk maken ten koste van beleggers en de onderneming zelf, in mijn boek schreef ik erover. En uitgerekend de man die ervan verdacht wordt de grootste boef te zijn in het hele spel rondom IPO's van techbedrijven, Frank Quattrone, lijkt ondanks een enorm justitieel onderzoek, toch vrijuit te gaan. Niemand zei ooit dat hij dom was. Maar ik ken ook niemand die zei dat hij eerlijk was.

22:14 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (39)


donderdag 23 oktober 2003

'It's about as legal as a narcotics shipment'

xb.jpg

Vandaag kwam Joost een avondje langs met zijn opgevoerde XBox. Een leuke gelegenheid om mijn vriend en advocaat Dale (aka Rick Blaine op Xbox Live) even te stangen:

Lees verder...

22:07 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (86)


woensdag 22 oktober 2003

Vandaag drie maanden geleden

22oktober-1.jpg

My Friend's Big Fat Greek Wedding - Chania, Kreta.

22oktober-2.jpg

Deze amateurfilmer gaf de achterkant van zijn pak een heel nieuw patroon door lang tegen het hek te leunen.

22oktober-3.jpg

Dit is meer mijn natuurlijke element.

22oktober-4.jpg

Kretenzers zijn erg gastvrij (Rulis draagt zelfs ter ere van mijn bezoek een leuk shirtje) en ze laten hun kinderen om half twee 's nachts lekker meevoetballen. Vliegtuig vertrok om 7 uur, dat was het enige dieptepunt aan dit fantastische weekend.

0:31 uur | rubriek: | Reactie(s) (54)


dinsdag 21 oktober 2003

Een bezoek aan de Apple iTunes-winkel

Er staan overal positieve berichten over de miljoen singles die al zijn verkocht aan Windows-gebruikers, toch valt er nog een hoop te verbeteren aan iTunes. Mijn vriend Dale, een advocaat uit de technologiewereld, heeft het uitgebreid getest en meldt dat iTunes bestaande playlists niet kan importeren, een groot gemis. Minder erg vind ik dit bezwaar uit zijn mail, want dit kan volgens mij alleen een advocaat bedenken:
'I will not pay for MP3 purchases until:
(i) I have the right to use them on any of my personal computers/devices for my personal use without restriction (now there is a three device limit); and
(ii) the right to sell them or give them away (without retaining a copy) when I'm sick of them. Right now when I'm sick of a CD I can sell it at a used CD store, give it away, or, when I die, my heirs can inherit the CD.'

Hij is een vrijgezelle dertiger en maakt zich nu al druk over de nalatenschap van zijn MP3-tjes. Dames, hoe kunt u zo'n man laten lopen?

23:02 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (136)


maandag 20 oktober 2003

Broodje eten met Roel de Hoop

Vanmiddag met 'pionier en durfal' Roel de Hoop een broodje gegeten en veel te veel koffie gedronken, terwijl we de stand van zaken in onze wereld doornamen. Roel en ik blijken allebei aanhangers van 'joodse geografie in internet-stijl', d.w.z. dat we ontwikkelingen en bedrijven doornemen aan de hand van de mensen die we kennen die erbij betrokken zijn. Roel doet tegenwoordig wat consulting-dingen met Interimic. Ik ben geen groot liefhebber van consultancyclubs, maar Interimic is wel een originele tegenhanger van al die gezichtsloze bodyshops die je binnenhalen als redder en weggooien als een oude krant. Ik begrijp nog steeds niet waarom de vakbonden er zo weinig van bakken in de it-sector. Optieregelingen en toekomstige winstuitkeringen kunnen prima worden gebruikt als compensatie voor looningrepen, maar vind maar eens een vakbondsman die deze zin begrijpt.

18:15 uur | rubriek: | Reactie(s) (81)


november 2003 »