Coachella 2012

 

 

woensdag 14 januari 2004

Links van de dag - 14 januari

 • Fiorina vol vertrouwen in Nederland

 • Wat ze er niet bij zegt: vol vertrouwen in Nederland als *afzetmarkt*. John Chambers van Cisco was ook zo vervuld van ons volgens hem zo druistig innoverende land. Vreemd dat, als wij zo lekker stampen met zijn allen, er bij die high tech beurs zo weinig Nederlandse startups zitten die exporteren naar de VS.

  sphone_600_overview_pp01_lg.jpg

 • Palm verlegt aandacht naar smartphones

 • De eerste echt geslaagde integratie van telefoon en PDA, de Treo 600, komt in februari uit in Nederland. Het is op dit moment *de* gadget van Silicon Valley. Walt Mossberg van de Wall Street Journal kwam al met een complete liefdesverklaring en daar is hij niet scheutig mee. Bekend vc en ex-Fortune columnist Stewart Alsop doet alles met zijn Treo, evenals Blogger-oprichter Jason Shellen en voormalig Hotwired CEO Andrew Anker.

  19:55 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (0)


  woensdag 14 januari 2004

  Pieper optimistisch en actief

  Opvallende afwezige op de high tech connections beurs in San Jose is Roel Pieper. Hij wijst erop dat topmensen van de grote Nederlandse banken ontbreken. En ABN en ING zijn niet alleen een paar van Nederlands grootste multinationals, maar ook nog eens actief in de sector waar technologie in vergelijking tot andere sectoren het meest ingrijpend en fundamenteel wordt toegepast in het bedrijfsproces. Als topmensen van deze banken ontbreken vonden ze dat er op deze beurs weinig voordeel voor hen te halen was. Geen goed teken voor de kwaliteit van het evenement. Vooral als de wel aanwezige topmensen afkomstig zijn van HP, Cisco en Philips: bedrijven die technologie verkopen.

  images.jpg Terug naar Pieper. Hij voorspelde vorig jaar in het FD de flinke sprong van de Nasdaq terwijl vrijwel alle analisten nog somberden dat het weer een horizontaal jaar zou worden. Nog interessanter is of hij zelf weer actief aan het investeren is. Het antwoord luidt: ja. En sinds bekend is geworden dat Pieper limited partner is in het Kleiner Perkins fonds van 1999 dat $25 miljoen in Google investeerde, letten de slimmere beleggers weer goed op als Pieper praat.

  Eerder op dit kladblog over Google:
  - Google onder een vergrootglas
  - Circus Google

  18:50 uur | rubriek: | Reactie(s) (576)


  « 13 januari 2004 15 januari 2004 »