Coachella 2012

 

 

vrijdag 13 februari 2004

Het feest begint pas als de parkeerplaats vol is

ab31.jpg Vandaag meldt de Volkskrant in een artikel met de gezellige kop ' het feest kan weer beginnen' dat we aan de vooravond staan van een nieuwe beurshype. Als graadmeter wordt andere de stand genoemd van de Dow Jones, die woensdag de hoogste stand in 2.5 jaar bereikte. Andrew Anker heeft een andere economische graadmeter: zolang deze parkeerplaats in Palo Alto nog lege plekken toont (foto rechts), is de recessie nog niet voorbij.

20:20 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (0)


vrijdag 13 februari 2004

Links van de dag - 13 februari

diablo.jpg

 • Kind online overvallen, Blogger-oprichter bijna
  John Robb was vorige week nog zo trots op zijn bijbeunende zoon, die op eBay virtuele wapens voor het spel Diablo verkocht. Inmiddels is zijn oogappel tijdens het spelen online overvallen door een tegenspeler, tot ontzetting van vader Robb die niet begrijpt dat dit vaker gebeurt bij wapenhandelaars. Ook Evan Williams, mede-oprichter van Blogger, werd bijna slachtoffer van een listige PayPal-truc.
 • Blije venture capitalist verrassend social networking gelovige
  VC Fred Wilson zegt blij te zijn met zijn investeringen in Tribe en Visible Path. (Gek, je ziet zelden een investeerder die publiekelijk zijn droefenis uitspreekt over zijn mislukte bedrijven.) Lycos verruilt de search business zelfs voor een social networking dienst. Op dinsdag 2 maart is social networking het onderwerp van de maandelijkse IPAN-borrel waarbij de maker van dit kladblog als moderator de panelleden sociaal zal grillen. Voor meer social networking zie dit en dit artikel.
 • Atom nu ondersteund door Blogger en Six Apart
  Erwin volgt de Atom-RSS strijd ook op de voet. Het wordt nu bijna een East Coast-West Coast strijd, waarbij Ben & Mena Trott van Six Apart een pact hebben gesloten met Jason en Ev van Blogger/Google. Tegenhanger is Dave Winer.
 • NY Times-portret van BitTorrent-maker Bram Cohen
  Hij had geen idee dat BitTorrent gebruikt zou worden voor verspreiding van auteursrechtelijk beschermd materiaal zoals films...

 • 18:45 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (136)


  Na Unilever ook Volvo ontmaskerd?

  dalaroimage.jpg Gisteren ontmaskerde GeenStijl een zogenaamd spontaan weblog als een geplande marketingactie van Unilever. Ook documentairemaker Carlos Soto lijkt een grote reclamecampagne van Volvo te doorzien. Volvo claimt dat 32 inwoners van het Zweedse stadje Dalaro op een dag spontaan hetzelfde model Volvo kochten, op zich al een schrijnend gebrek aan originaliteit. Maar Soto komt in een eigen mini-documentaire met overtuigend bewijs dat het allemaal doorgestoken kaart is. [Via de vader van Kelvin.] Vorig jaar leerde Dr. Pepper al dat nep-reclames op internet slecht worden gewaardeerd. Toen verscheen het pseudo weblog Raging Cow (inmiddels veranderd in een reguliere produktsite), zogenaamd gemaakt door een scholier die zo lyrisch zou zijn van een nieuw melkdrankje, dat hij er een weblog aan wijdde. Lekker realistisch.

  Update 20.52: GeenStijl ontmaskert de ontmaskeraar als maskerade. Conclusie: hulde aan het reclamebureau en de Volvo-mensen die er alles aan doen om de aandacht van de auto's af te leiden, een slimme zet.

  17:53 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (99)


  « 12 februari 2004 15 februari 2004 »