Coachella 2012

 

 

donderdag 26 februari 2004

Geen HMG, geen Quote Media en ook geen John de Mol

loper.jpg Er circuleren berichten dat HMG of Quote Media betrokken zijn bij RT11. Een journalist informeerde zelfs of John de Mol met RT11 zijn come-back in de televisiewereld ging maken. Niets is minder waar: RT11 is een initiatief van 2 Man & een Apenkop. En dat zijn Sigfrid van Driel van Impressive Arts, Dimme van der Hout van Monkeybizniz, Edo Schoonbeek, Godfried de Vries, Marleen Zachte van Qint en de maker van dit Kladblog. Voor John de Mol was op dit moment helaas geen positie meer beschikbaar, maar we houden hem in het achterhoofd.

Update zaterdag 28 februari
Hyped meldt: 'Frackers werkt op dit moment verder in loondienst voor Quotelog, waar hij "de productie regelt".' Ook dit is onjuist. Quotelog wordt geproduceerd op een wijze die vergelijkbaar is met die van een tv-producent voor een omroep: concept en realisatie (inclusief redactie en techniek) is uitbesteed aan de maker van dit Kladblog. En niemand van de betrokkenen bij Quotelog is in loondienst van Quote Media. Update op de update: Hyped is zo vriendelijk geweest het artikel aan te passen, waarvoor hulde.

23:57 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (252)


dinsdag 24 februari 2004

Eindelijk gezellige televisie

Vanaf volgende week: RT11. Gewoon gezellig.
rt11.jpg

14:03 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (90)


vrijdag 20 februari 2004

Kerry stond nooit naast Fonda

kerryfonda.jpg De foto van John Kerry naast Jane Fonda blijkt nep en is de meest grove vorm van fotomanipulatie die tot dusver bekend is geworden.

16:23 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (21)


donderdag 19 februari 2004

Het innovatieplatform moet innoveren

img.jpg Dinsdagavond samen met een tiental slimme en goedwillende mensen gegeten met het projectbureau van het Innovatieplatform (nog geen website), dat afgelopen week onder vuur lag van Boris Dittrich (gaap) en Ronald Plasterk (interessant en constructief).

Hierbij de Frackers' Kladblog Hersenspinsels ter bevordering van innovatie in Nederland:

1. Selecteer immigranten op kwaliteit: lok vliegtuigen vol met de beste Indiers, Russen, Polen en wat dies meer zij naar Nederland. Het aantal talentvolle Nederlanders onder AIO's op relevante kennisgebieden is te gering om de economische impuls te genereren die benodigd is. Op dit moment moeten buitenlandse promovendi na afronding van hun onderzoek het land uit, de domste kennis- en kapitaalvernietiging uit de moderne geschiedenis. Niet vergeten: Sergey Brin, mede-oprichter en opperbrein van Google, had geen verblijfsvergunning gekregen in Nederland. Stanford gaf hem een beurs, Kleiner Perkins en Sequoia een paar miljoen om Google te starten. In Nederland had hij hoogstens een kerk gevonden waar hij zijn hongerstaking kon beginnen.

2. Neem afscheid van de illusie dat mensen gelijk zijn: mensen zijn gelijkwaardig, maar laten we het niet gezelliger voordoen dan het is. De criteria voor brandweerlieden zijn versimpeld opdat er meer allochtone brandweerlieden tot het korps konden toetreden. Dat lijkt het resultaat van een gerichte lobby-actie van de sprinkler-industrie, maar is helaas slechts het gevolg van achterlijk beleid. Uw dochter heeft kanker, wie wilt u dat haar behandelt? De bofkont die de loterij won en geneeskunde mocht studeren? Wilt u de beste arts of de zwartste arts? De beste mensen moeten beloond worden, mits er oog blijft voor de zwaksten in de samenleving (zieken, gehandicapten en ouden van dagen). Maar er moet worden geselecteerd op kwaliteit, dat is de essentie van vooruitgang.

3. Misschien is Frans Bauer niet uit vrije wil gewoon gebleven, maar lijdt hij onder een schrijnend gebrek aan fantasie. Uiteraard is het een lieve vent, maar Mercedes rijden en schnitzel eten op zijn verjaardag doet vermoeden dat hij niet op de hoogte is van de Maserati Quattroporte of een eenvoudige Coda di Rospo. Het is te prijzen als iemand een conventionele keuze maakt nadat een breder scala aan opties is overwogen en beproefd. Maar innovatie wordt veroorzaakt door de anders denkenden. 'Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg' leidt tot inteelt van gelijk gestemde simpele zielen. Doe maar eens gek, dan doe je al gewoon genoeg. David Marquardt investeerde in zowel de visie van Bill Gates (pc's, dus Microsoft) als Vinod Khosla (netwerken, dus Sun), terwijl die diametraal tegenover elkaar stonden. Maar ze hadden gemeen dat ze haaks stonden op de toen heersende tijdgeest. Gates was een gesjeesde student met overmatige roos en Khosla een contactgestoorde Indier. Niet wat in Nederland tot de zogenaamd belangrijke groep high potentials zou worden gerekend, want te afwijkend en beoordeeld volgens de verkeerde, irrelevante criteria.

4. Houd de discussie gefocust. Elk weldenkend mens is voorstander van acute elektroschoktherapie voor iedereen die in de discussie over de noodzaak van innovatie voor economische groei gebruik maakt van termen als 'ik heb iets van doe wat', 'een stukje kenniseconomie', 'qua steunplatform' en alles wat ook maar bij dit soort gruwelspraak in de buurt komt. Laat dit vooral een waarschuwing zijn voor onze grote roerganger als voorzitter van het Innovatieplatform, premier Balkenende.

3:23 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (61)


woensdag 18 februari 2004

DEMO 2004 - links van dag 2

akimbo.jpg

 • Is dit de Tivo-killer?
  Akimbo maakt indruk op Ed Sim en Rafe Needleman.
 • Recensie van dag 2
  Een goed overzicht van de presentaties op dag 2, door Jeff Nolan van SAP Ventures.
 • Verbeteringen aan Typepad gericht op moblogging
  Typepad is zo goed dat duizenden mensen er al voor betalen om te gebruiken, nog altijd een zeldzaamheid op internet.
 • Opvallende nieuwkomer: Waveblog
  Prachtige combinatie van mobiel, location based service en webloggen. Geen idee of het economisch ergens toe leidt, maar technisch en conceptueel een hoogstandje.
 • Een terugblik op DEMO 2004
  Dave Hornik schetst een aardig beeld van de mensen die en groupe weer terugvlogen van Scottsdale naar Silicon Valley.
 • 16:10 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (172)


  Links van de dag - 18 februari

  loghond.jpg

 • Nieuwe trend, mobloggen met je digitale hond
  Sommige mensen met teveel vrije tijd doen leuke dingen met hun Aibo.
 • AllMiMedia: pc als server voor mobiele telefoons
  Fred Wilson vraagt erom en AllMiMedia maakt het waar: AllMiMedia allows a person's digital content -- including photos, music, Microsoft® Media Center-stored content, live television channels and Internet TV and radio -- to be remotely accessed and controlled through a web-enabled cell phone or PDA. 'With AllMiMedia, a person could remotely program his TiVo® to record 'The West Wing' and play it back later, or even watch it live from his cell phone'.
 • Dipsie nieuwe concurrent van Google?
  Een aardig interview met een potentiele concurrent van Google, genaamd Dipsie. Nu Google er niet in slaagt om de in de technologiesector zo gewenste 'lock-in' te bewerkstelligen, groeit de kans dat er een concurrent opstaat die met Google doet wat het zelf deed met Altavista en Hotbot: in korte tijd onttronen als meest gebruikte search engine. Volgens bronnen rond Google wordt in het geheim onderhandeld met Microsoft over een overname. Dreigen met een beursgang is altijd de beste garantie voor een lucratieve verkoop, maar voor internetgebruikers zou het een betreurenswaardige stap zijn. Hopelijk komen Microsoft en Yahoo juist elk met een goede zoekmachine als concurrent van Google.
 • Jobs klikt Disney weg
  Goed artikel over de als altijd ambitieuze plannen van Steve Jobs. [Via Slashdot.]
 • 15:23 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (25)


  Leuk, zo'n weblog over media en technologie

  Hierbij een overzicht van de meest populaire zoekvragen op dit weblog. De vraag is: wie is Louske?
  janet.jpg

  14:53 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (277)


  dinsdag 17 februari 2004

  Links van de dag: DEMO 2004 - 17 februari

 • Overzicht van dag 1 op DEMO
  VC Ed Sim vat de eerste dag samen van het jaarlijkse Demo, dat weer is begonnen in Scottsdale. Het succes van Demo zit in de eenvoud: ondernemers demonstreren in korte plenaire sessies hun produkten en op een aanverwante beursvloer kunnen bezoekers nader kennis maken met de presenterende bedrijven.
 • Samenvatting en overzicht van vooral weblog-gerelateerde bedrijven op Demo
  Kritisch, helaas niet altijd even onderbouwd.
 • Doc Searls overzicht van dag 1
  Bevat vooral links naar blogs van presenterende ondernemers en daardoor erg aardig.
 • Mena Trott van Six Apart vanaf speciaal Demo-blog
  CEO Mena Trott van Six Apart demonstreerde Typepad door tijdens haar demo dit weblog in elkaar te zetten. Six Apart is opgenomen in Fast Company's Fast 50 die gisteren verscheen, waarbij cynici gelijk kijken hoeveel bedrijven er nog over zijn van de lijst van vorig jaar.
 • 15:02 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (130)


  maandag 16 februari 2004

  Links van de dag - 16 februari

 • Nieuwe hype onder financiers: social networking
  Bijna geen enkel social networking bedrijf maakt omzet, laat staan winst. Maar de venture capitalists staan weer in de rij onder het motto 'als het misgaat, ga ik tenminste niet als enige het schip in.' Dit interview is een aardige introductie tot social networking bedrijven.
 • De Yahoo die Google moet omleggen
  Jeff Weiner is de zoekchef bij Yahoo, opvallend genoeg geen techneut maar een MBA-er, door CEO Terry Semel meegenomen van Warner Brothers. Aan hem de taak de supernerds van Google te onttronen met een nieuwe zoekdienst van Yahoo.
 • "Als 10 procent daarvan het combinatie-abonnement neemt, dan zijn we al een heel eind."
  Een moedig initiatief van de Volkskrant, maar 40.000 tot 50.000 betalende abonnees voor een PDF-versie door de week en een papieren krant op zaterdag, is een illusie.
 • If it ain't broke, don't fix it?
  Het innovatie-dilemma uitgelegd door Jason Kottke. Lezenswaardige kost voor de directie bij de Volkskrant.
 • Het grote RSS vs. Atom-debat
  De grote stammenstrijd in weblogland helder toegelicht, waarbij in de reacties onder het artikel zoals al eerder in dit artikel van CNET ook de menselijke factoren (jaloezie en afgunst onder de ontwikkelaars) zichtbaar worden. Het Atom-RSS debat is belangrijk omdat binnen twee jaar alle serieuze informatievoorziening op internet via dergelijke syndicatievormen zal geschieden. [Voor eerdere postings over Atom op dit blog, klik hier.]
 • 1:57 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (0)


  zondag 15 februari 2004

  Photoshopwedstrijd Disney-overname op Fark

  Een van de betere inzendingen:
  disney.jpg

  Een voorzienende blik?
  disneyhq.jpg

  18:52 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (82)


  « januari 2004 maart 2004 »