Coachella 2012

 

 

vrijdag 30 april 2004

André Kuipers met wetenschappelijke experimenten exclusief op RT11

In een bijzonder exclusieve reportage vanuit het International Space Station toont Neerlands eigen kosmonaut André Kuipers hele bijzondere experimenten. Exclusief op RT11!

5:39 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (92)


vrijdag 30 april 2004

De groeistuipen van Plaxo, Friendster en Google

team.jpg Vorige week werd Sean Parker door zijn raad van commissarissen weggestuurd als CEO van het om privacy redenen veel bekritiseerde Plaxo. Venture capitalists Ed Sim en Joi Ito schreven er intelligent over. Ondernemer Ross Mayfield herkende het moment van gedwongen afscheid: Like divorce with kids, very little good can come from conflict. Transition or departure affords new opportunities; possible exits, more enjoyable responsibilities and opportunities to create new things. Once I had to leave a company to make room for a new management team. Literally brought me to tears when I said goodbye at a staff meeting.

Jonathan Abrams was een andere CEO die vorige week zijn post als CEO moest opgeven; hij blijft in een andere rol aan bij Friendster en trad terug ten faveure van interim-CEO Tim Koogle, die een paar jaar geleden zelf vriendelijk was verzocht op te stappen als CEO van Yahoo. (Overigens meldt de Friendster website nog niets over de personeelswijzigingen.)

Koogle is investeerder in zowel Plaxo als Friendster en uit het feit dat headhunters nog altijd druk op zoek zijn naar een permanente CEO voor Friendster, blijkt dat Koogle en zijn mede-investeerders bij beide bedrijven snel wijzigingen willen zien. Er moet eigenlijk gewoon meer geld binnenkomen, want alleen gratis gebruikers binnenhalen is erg 1999. De tijd zal uitwijzen of Plaxo en Friendster onder nieuw management zowel kunnen groeien als winstgevend kunnen worden.

Een andere investeerder in Plaxo en Friendster is Ram Shiram, die drukke dagen achter de rug heeft omdat hij ook aandeelhouder en commissaris is van Google. Daar is de ontwikkeling van kleine start up naar een grotere, professionelere organisatie een stuk harmonieuzer verlopen. CEO Eric Schmidt werd binnengehaald na uitvoerige gesprekken met oprichters Larry Page en Sergey Brin en het drietal opereert nadrukkelijk volgens een consensus model. In de VS, waar over de bestuursvoorzitter wordt gesproken in termen als 'Gates released Windows 95' alsof hij in zijn eentje zat te coden, is deze vorm van groepsbestuur zeer ongebruikelijk. Critici wijzen dan ook naar de al door Fortune gesignaleerde relatief chaotische bedrijfscultuur bij Google.

De prestaties lijden vooralsnog niet onder die schijnbaar lossere aanpak. Onder de nauwelijks afschuw verhullende kop 'Nearly Everything Is Unorthodox' berichtte Fortune gisteren bijna achteloos over de $106 miljoen winst die Google in 2003 behaalde, op een omzet van $962 miljoen. Die cijfers werden wereldwijd gemeld en lagen in lijn met de verwachting.

Lees verder...

4:43 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (1)


« 29 april 2004 1 juni 2004 »