Coachella 2012

 

 

vrijdag 30 april 2004

André Kuipers met wetenschappelijke experimenten exclusief op RT11

In een bijzonder exclusieve reportage vanuit het International Space Station toont Neerlands eigen kosmonaut André Kuipers hele bijzondere experimenten. Exclusief op RT11!

5:39 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (92)


vrijdag 30 april 2004

De groeistuipen van Plaxo, Friendster en Google

team.jpg Vorige week werd Sean Parker door zijn raad van commissarissen weggestuurd als CEO van het om privacy redenen veel bekritiseerde Plaxo. Venture capitalists Ed Sim en Joi Ito schreven er intelligent over. Ondernemer Ross Mayfield herkende het moment van gedwongen afscheid: Like divorce with kids, very little good can come from conflict. Transition or departure affords new opportunities; possible exits, more enjoyable responsibilities and opportunities to create new things. Once I had to leave a company to make room for a new management team. Literally brought me to tears when I said goodbye at a staff meeting.

Jonathan Abrams was een andere CEO die vorige week zijn post als CEO moest opgeven; hij blijft in een andere rol aan bij Friendster en trad terug ten faveure van interim-CEO Tim Koogle, die een paar jaar geleden zelf vriendelijk was verzocht op te stappen als CEO van Yahoo. (Overigens meldt de Friendster website nog niets over de personeelswijzigingen.)

Koogle is investeerder in zowel Plaxo als Friendster en uit het feit dat headhunters nog altijd druk op zoek zijn naar een permanente CEO voor Friendster, blijkt dat Koogle en zijn mede-investeerders bij beide bedrijven snel wijzigingen willen zien. Er moet eigenlijk gewoon meer geld binnenkomen, want alleen gratis gebruikers binnenhalen is erg 1999. De tijd zal uitwijzen of Plaxo en Friendster onder nieuw management zowel kunnen groeien als winstgevend kunnen worden.

Een andere investeerder in Plaxo en Friendster is Ram Shiram, die drukke dagen achter de rug heeft omdat hij ook aandeelhouder en commissaris is van Google. Daar is de ontwikkeling van kleine start up naar een grotere, professionelere organisatie een stuk harmonieuzer verlopen. CEO Eric Schmidt werd binnengehaald na uitvoerige gesprekken met oprichters Larry Page en Sergey Brin en het drietal opereert nadrukkelijk volgens een consensus model. In de VS, waar over de bestuursvoorzitter wordt gesproken in termen als 'Gates released Windows 95' alsof hij in zijn eentje zat te coden, is deze vorm van groepsbestuur zeer ongebruikelijk. Critici wijzen dan ook naar de al door Fortune gesignaleerde relatief chaotische bedrijfscultuur bij Google.

De prestaties lijden vooralsnog niet onder die schijnbaar lossere aanpak. Onder de nauwelijks afschuw verhullende kop 'Nearly Everything Is Unorthodox' berichtte Fortune gisteren bijna achteloos over de $106 miljoen winst die Google in 2003 behaalde, op een omzet van $962 miljoen. Die cijfers werden wereldwijd gemeld en lagen in lijn met de verwachting.

Lees verder...

4:43 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (1)


donderdag 29 april 2004

Eerste indruk Treo 600

De PalmOne Treo 600, waarover hier al eerder werd bericht, blijkt in de praktijk een erg efficient en eenvoudig apparaat. De gesprekskwaliteit is uitstekend, de dataverbindingen prima voor e-mail en zelfs de browser werkt redelijk. De enige echte tegenvaller is de kwaliteit van de camera, hoewel het weer ook niet erg meehelpt.

KPN heeft een scherpe actie voor de Treo. De prijzen beginnen al (afhankelijk van het gekozen abonnement) bij minder dan 50 Euro, terwijl deze telefoon in Amerika ruim 400 dollar kost bij een T-Mobile of Sprint abonnement. Gek genoeg rept de KPN-site over een prijs vanaf 184 Euro. Dat is niet correct, gewoon een hoge databundel nemen en die (middels het Flexibel-abonnement) zo snel mogelijk omzetten in een goedkoper abonnement. De Smartphoneshop heeft een beter overzicht dan KPN.

2:29 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (27)


woensdag 28 april 2004

Google president Sergey Brin verfrissend

brin.jpg Google-president Sergey Brin is een immigrant, een nerd, gevrijwaard van een MBA en op sommige gelegenheden gezegend met prachtig lang haar. Een prettige verfrissing in vergelijking met de gemummificeerde directieleden van voorheen zo bewierookte beursgenoteerde ondernemingen. Vader Brin kan tevreden zijn over zijn keuze naar de VS te emigreren. Nederland had hij helaas niet ingekomen, maar ach, wij doen het blijkbaar fantastisch zonder slimme, gemotiveerde immigranten.

Het lijkt er overigens op dat Google bij de beursgang meer kansen dan gebruikelijk biedt aan particulieren om een aandeel te verwerven, zoals eerder op dit blog bericht. Maar elke belegger is gewaarschuwd voor koers/winst-verhoudingen boven de honderd, ongeacht de ongetwijfeld onstuimige groeicijfers die Google zal bekend maken.

0:18 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (172)


dinsdag 27 april 2004

Microsofts corporate blog Channel 9

Microsoft heeft zijn director of platform evangelism (gokje: regelmatig employee of the month) de kans geboden om een weblog over Microsoft te starten, Channel 9. Een aardige marketingvorm waar niet iedereen even van gecharmeerd is.

'Depending on whom you ask, Channel 9 is either the next big thing in corporate communications, an attempt by the company to circumvent traditional media or an effort to foster dialogue by building an online community' meldt een toonaangevende krant uit Seattle in een aardig artikel.

Het zou overigens leuk zijn als op Channel 9 zou uitlekken wat de juridische afdeling van Microsoft vindt van alle weblog-activiteiten binnen en rond het bedrijf. Want met dat gemopper moet een eigen weblog zijn te vullen.

2:17 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (67)


donderdag 22 april 2004

Gates en Balkenende innoveren vooral verbaal

Schaamteloze zelfpromotie-waarschuwing: een dezer dagen verschijnt een nieuw e-zine met daarin een column waarvan hieronder de eerste twee alinea's staan. Aanleiding was de aanhoudende kritiek op het Innovatieplatform van Balkenende en een artikel in BusinessWeek over de vermeende gebrekkige innovatie bij Microsoft.

balkenende2.jpg ‘De groei is minimaal. Expansie is lamgelegd. Bureaucratie is een zorg.' Dat schreef BusinessWeek vorige week in een uitvoerig artikel over Microsoft, maar het had evengoed een oordeel kunnen zijn over de Nederlandse economie. Gates & Co kampen voor het eerst met een eencijferige groei, naar schatting slechts 8% voor de komende jaren, tegen gemiddeld ruim 30% in de jaren tachtig en negentig. En de Nederlandse economie is na sterke economische groei in de jaren negentig de laatste jaren vrijwel tot stilstand gekomen. Het is opmerkelijk dat de grote roergangers van Microsoft en Nederland allebei zeggen dat innovatie het sleutelwoord is om de impasse te doorbreken. Deze week aandacht voor Microsoft, volgende week is het de beurt aan de situatie in Nederland.

Lees verder...

1:59 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (12)


donderdag 8 april 2004

Europa's eerste reclamebureau voor adverteren in games

diesel.jpg ' Down Under Ingame Advertising (DUIA) is the first European ad agency that specializes in advertising opportunities in games. We believe that games are the new, global mass medium, offering huge and exciting advertising opportunities.' Een leuk idee, benieuwd naar de eerste klanten en campagnes. De Down Under site linkt naar Diesel, dat virtuele kleding leverde aan Capcom voor Devil May Cry, maar Down Under was niet betrokken bij dat project. [Via Zacht Ei]

17:05 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (142)


Dit had de wereld echt nodig

Just what the world needs: another foreigner blogging in butchered English.

4:29 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (458)


woensdag 7 april 2004

Dit Kladblog is voor de lol, maar de AdSense omzet is voor Warchild

logowarchild.gif Dit blog besteedt regelmatig aandacht aan Google AdSense, omdat het een nieuwe, betrekkelijk irritatievrije vorm van context gerelateerd adverteren betreft en omdat het een van de weinige manieren lijkt waarop kleine sites en blogs geld kunnen verdienen. Als ondernemer in deze bedrijfstak is het daarom interessant om mee te experimenteren. Venture capitalist Fred Wilson voegde vorige maand om dezelfde redenen Google AdSense toe aan zijn blog. Als bestemming voor de omzet uit zijn blog koos hij voor Grameen, een organisatie die micro-leningen aan vrouwen uit ontwikkelingslanden beschikbaar stelt waarmee ze door middel van kleine bedrijvigheid economische onafhankelijkheid voor zichzelf kunnen scheppen. Een prachtige bestemming, maar vanwege negatieve ervaringen met charitatieve instellingen in het verleden gaat de opbrengst van dit Kladblog, hoe beperkt die ook moge blijken, naar War Child.

Marco Borsato vertelt vol overtuiging dat na een oorlog de mensen van War Child proberen om de oorlog uit het kind te halen; een nobeler doel is moeilijk te vinden. En volgens betrouwbare bestuursleden opereert War Child heel kostenbewust en efficient. Word daarom ook Friend van War Child, dit betekent dat je War Child maandelijks steunt met een vast bedrag. Dat kan al vanaf vijf Euro per maand. Of begin ook een blog en doneer de omzet aan War Child.

2:27 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (59)


dinsdag 6 april 2004

Webloggen wordt in elk geval een mediahype

'Blogging is Booming' zeggen Amerikanen bij het bekijken van de bezoekcijfers van Glenn Reynolds: 'he averages around 100,000 visitors a day and more than 2 million uniques a month.' Voor het eerst is de opkomst van het bloggen eens nader onderzocht en Time zit ook nu dicht op de hype. In Nederland wordt het fenomeen weblogs wetenschappelijk gevalideerd (met dank aan woordenboer voor de link), maar het zal nog even duren voordat een Nederlandse blogger net zo'n succes behaalt als Markos Zuniga van Daily Kos: 'Zuniga could afford to take six weeks off a year unpaid and still pull in over $150,000.'

18:58 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (1309)


« maart 2004 juni 2004 »