Coachella 2012

 

 

donderdag 2 juni 2005

Terwijl social networking geen business blijkt, explodeert blogging

friendsterlogo.jpg Scott Sassa, ooit het meest veelbelovende zakelijke talent in de Amerikaanse televisiewereld, stapte vorige week op als CEO bij Friendster. Hij was nog geen jaar in functie. De omzet valt tegen en de investeerders worden ongeduldig nu de winstprognose niet klopt bij de bedragen die er in Friendster zijn geinvesteerd. Het door enthousiasme voor muziek voortgestuwde MySpace blijkt een onverwacht sterke concurrent.

Bijna tegelijkertijd maakte de populaire blogger Jeff Jarvis bekend dat hij gaat helpen een nieuw bedrijf te bouwen rond blogging, zoals eerder journalist Dan Gillmor deed. Het nieuwe bedrijf waar Jarvis gaat werken is in zogeheten stealth mode, dus doet geen enkele mededeling over wat het precies gaat doen. (In de VS is dit een normale gang van zaken. Strangeberry van o.a. de Nederlander Arthur van Hoff werd opgericht, opgebouwd en verkocht aan Tivo in stealth mode; tot vandaag weet eigenlijk geen buitenstaander wat Strangeberry precies deed.)

'I told you so'-waarschuwing: in oktober zei ik in de nieuwsbrief Communicatienieuws:

Webloggen wordt geen miljardenbusiness, maar het is zowel in sociaal als economisch opzicht een belangrijkere ontwikkeling dan het veel gehypte social networking (Orkut, Linkedin, Friendster etc.).

3:52 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (75)


« 1 juni 2005 3 juni 2005 »