Coachella 2012

 

 

woensdag 8 juni 2005

Premier Balkenende ontmoet de creatieve industrie

Premier Balkenende bij Droog Design, de avond soepel samenvattend

Ruim een jaar geleden nodigde Frans Nauta me uit om met een paar mensen een avond te discussieren over de wijze waarop de overheid de economie kon aanjagen. Dat leidde tot deze posting. De premier en het Innovatieplatform dat hij voorzit vormden sindsdien een dankbaar onderwerp op dit blog, waarna de premier terugsloeg door een succesvol tv-format van RT11 te ontvreemden.

Ik besteedde relatief veel aandacht aan het Innovatieplatform omdat ik het op zich zeer positief vind dat de minister-president aandacht heeft voor het onderwerp innovatie, maar zeer ontevreden ben over de wijze waarop de overheid vervolgens meent innovatie te moeten stimuleren, met projecten zoals Kenniswijk. En in het Innovatieplatform aan Philips vragen wat het denkt over innovatie, is aan de kalkoen vragen wat hij denkt van het kerstmenu. (Voor een tragisch voorbeeld, klik hier.)

Vanavond had de premier in Amsterdam een informele ontmoeting met vertegenwoordigers uit wat de creatieve industrie wordt genoemd en voorheen bekend stond als de nieuwe media. Het is usance om niet letterlijk te citeren uit dergelijke ontmoetingen, laat ik volstaan met de mededeling dat de interessante tafelschikking en de drie presentaties (van Bas Verhart, Engin Celikbas en ondergetekende) leidden tot zoveel boeiende discussies dat de premier zich eenmaal een welgemeend shit liet ontvallen en zichzelf vol ironie omschreef als een liefhebber van design, ondanks stijfburgerlijkheid.

Lees verder...

3:04 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (187)


« 3 juni 2005 9 juni 2005 »