Coachella 2012

 

 

maandag 27 juni 2005

Gedachten bij 10 jaar Planet Internet

1964102841_1999998406_pi_337x253.jpg Afgelopen week was het 10 jaar geleden dat Planet Internet van start ging. Tenminste, toen kon voor het eerst vanuit heel Nederland tegen lokaal telefoontarief toegang worden verkegen tot internet. Tot de start van Planet was dat in nog geen 20% van Nederland mogelijk. Door technische tegenslag van het toenmalige PTT Telecom en diens netwerkpartner Unisource was de voor 15 maart 1995 geplande lancering een paar maanden uitgesteld. Maar de website, waarvoor ik verantwoordelijk was in die periode, was wel al conform planning op 15 maart van start gegaan door extreem hard werken, tot diep in de nacht, van de redactieleden. Mede-oprichter Frans Straver en ik waren op dat moment al ruim twee jaar bezig met de voorbereidingen, die eigenlijk waren begonnen tijdens het schrijven van onze afstudeerscriptie. Dus voor mij was juni 1995 misschien vreemd genoeg niet zo'n markante periode.

Terugkijkend herinner ik me vooral de persconferentie in het toenmalige Vormgevingsinstituut, waarop in plaats van de verwachte 20 journalisten meer dan honderd mediavertegenwoordigers op kwamen dagen. De impact van Planet werd me pas duidelijk toen ik halverwege mijn presentatie radiolegende Lex Harding op een van de achterste rijen ontdekte. Dat was de bevestiging dat we een medium ontwikkelden en geen technologie. En de foto van mijn snuitje in de Telegraaf de volgende dag was onwerkelijk.

Lees verder...

3:07 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (41)


zondag 26 juni 2005

Evaluatie Amsterdam Area California-reis

Afbeelding116
Afgelopen donderdag vond in de ambtswoning van burgemeester Cohen de evaluatie plaats van de reis die een delegatie uit Amsterdam en omgeving in mei maakte naar Californie.

Lees verder...

11:44 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (468)


vrijdag 17 juni 2005

Expositie Morad Bouchakour en Marcel Christ

Afbeelding106
Morad Bouchakour (bekend van het maken van mijn scriptiefoto en, vooruit, de Zilveren Camera en een expositie in het Rijksmuseum) en Marcel Christ vierden het eenjarig bestaan van hun agentschap Inn. Morad werkt veel in Amerika, zoals deze foto die hij maakte van Johnny Depp voor het tijdschrift GQ illustreert.

Lees verder...

2:23 uur | rubriek: Moblog | Reactie(s) (81)


Dag in de stad

Inline skaters voor het Filmmuseum.
Afbeelding212


Afbeelding37


Acteurs op de Singel die iets te maken schijnen te hebben met de boekenweek? Kan bijna niet kloppen, want het is toch geen boekenweek...
Afbeelding49

2:21 uur | rubriek: Moblog | Reactie(s) (178)


dinsdag 14 juni 2005

Moreover en Cymfony tonen samen wat bloggers vinden van merken

cymfony.jpg Moreover en Cymfony maakten afgelopen week een interessante samenwerking bekend. Moreover zal de content van 1.3 miljoen blogs invoeren in de analysesoftware van Cymfony, waardoor klanten van o.a. de Cymfony Dashboard service snel inzicht krijgen in de onderwerpen van actuele onderwerpen en discussies op weblogs. Slimme marketeers (met een flink budget) zullen steeds vaker diensten zoals aangeboden door Cymfony afnemen om de impact van hun marketingacties sneller te meten, dan mogelijk is met bestaande diensten. Cymfony is een bedrijf om nauwlettend te volgen, de kans is groot dat een bedrijf als VNU het de komende jaren overneemt om toe te voegen aan de stal van marketing informatie services.

2:54 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (0)


maandag 13 juni 2005

Talpa werkt digitaal, nu de programma's nog

talpa.jpg Talpa meldt vandaag:

Als eerste televisiezender in Nederland gaat Talpa volledig digitaal en geautomatiseerd uitzenden. Elektronicaconcern Thomson verzorgt de technische invulling van de hypermoderne uitzendstraat. De facilitaire dienstverlening is in handen van Dutchview.

Dus de achterkant van Talpa is digitaal. Maar de vraag is of Talpa erin slaagt om internet serieus te gebruiken als medium en als omzetkanaal. Alle tot nu toe aangetrokken namen hebben gemeen dat de websites van hun programma's bedroevend waren. Internet is tot dusver in Hilversum vooral gebruikt als afgeleide van radio of tv, maar een geintegreerde crossmediale aanpak van nieuwe concepten ontbreekt nog. Het zou te prijzen zijn als een organisatie als Talpa, met zoveel gevestigde spelers, erin slaagt om daadwerkelijk met een inhoudelijk en commercieel vernieuwende aanpak te komen.

18:28 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (187)


zondag 12 juni 2005

Bollywood in de koude Arena

Zaterdagavond bij de IIFA Awards. IJskoud, uur te laat begonnen maar diep onder de indruk hoe de Bollywood-sterren zonder te klagen tijdens de urenlange show in de kou van de Arena braaf naar de camera's blijven lachen.
Afbeelding95


Afbeelding122

3:53 uur | rubriek: Moblog | Reactie(s) (45)


vrijdag 10 juni 2005

And here is....

In de coulissen voor het Global Business Forum Nederland - India.
Afbeelding111_1

16:49 uur | rubriek: Moblog | Reactie(s) (41)


donderdag 9 juni 2005

Bollywood aan de Amstel

Uitzicht vanuit Cineac op Tuschinski, waar de premiere plaats vond van Bollywood-film Parineeta.
Afbeelding210

11:43 uur | rubriek: Moblog | Reactie(s) (60)


woensdag 8 juni 2005

Premier Balkenende ontmoet de creatieve industrie

Premier Balkenende bij Droog Design, de avond soepel samenvattend

Ruim een jaar geleden nodigde Frans Nauta me uit om met een paar mensen een avond te discussieren over de wijze waarop de overheid de economie kon aanjagen. Dat leidde tot deze posting. De premier en het Innovatieplatform dat hij voorzit vormden sindsdien een dankbaar onderwerp op dit blog, waarna de premier terugsloeg door een succesvol tv-format van RT11 te ontvreemden.

Ik besteedde relatief veel aandacht aan het Innovatieplatform omdat ik het op zich zeer positief vind dat de minister-president aandacht heeft voor het onderwerp innovatie, maar zeer ontevreden ben over de wijze waarop de overheid vervolgens meent innovatie te moeten stimuleren, met projecten zoals Kenniswijk. En in het Innovatieplatform aan Philips vragen wat het denkt over innovatie, is aan de kalkoen vragen wat hij denkt van het kerstmenu. (Voor een tragisch voorbeeld, klik hier.)

Vanavond had de premier in Amsterdam een informele ontmoeting met vertegenwoordigers uit wat de creatieve industrie wordt genoemd en voorheen bekend stond als de nieuwe media. Het is usance om niet letterlijk te citeren uit dergelijke ontmoetingen, laat ik volstaan met de mededeling dat de interessante tafelschikking en de drie presentaties (van Bas Verhart, Engin Celikbas en ondergetekende) leidden tot zoveel boeiende discussies dat de premier zich eenmaal een welgemeend shit liet ontvallen en zichzelf vol ironie omschreef als een liefhebber van design, ondanks stijfburgerlijkheid.

Lees verder...

3:04 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (187)


« mei 2005 juli 2005 »