Coachella 2012

 

 

woensdag 21 september 2005

Lastig loggen uit een auto in het oostblok

Mijn oprechte excuses voor het uitblijven van een posting over het dodelijk ongeluk in de Challenge, juist nadat een eerdere posting nog repte van een 'autocarnaval en crossmediafeest.' Bizar genoeg bleek deze Challenge inderdaad een onnavolgbaar autocarnaval en een nooit vertoond crossmediafeest, helaas gecombineerd met een dure rouwstoet. Ik heb een posting in gedachten over de manier waarop internet sites, Bulgaarse bloggers en de Nederlandse mainstream media elkaar opjoegen in een smakeloze poging makkelijk te scoren. Wie had gedacht dat Geen Stijl de meest correcte en meest smaakvolle berichtgeving zou produceren? En dat terwijl een Nederlands journalistiek bastion zo ver ging om foto's van mijn weblog te stelen... Enfin, de afgelopen week leverde stof genoeg, ook de aankoop van Skype door eBay (hetgeen een Deense zakenpartner, vroege investeerder in Skype, bijzonder gelukkig maakte), en ik hoop voor het weekend een uurtje vrij te kunnen maken om iets toe te lichten. Maar er zijn naast het reguliere werk nu een aantal bijeenkomsten die tijd en aandacht vergen. Allereerst over een paar uur het Politiek Ontbijt van KPMG over de gevolgen van de Miljoenennota voor ondernemerschap (korte samenvatting: geen enkele), maar vooral High Tech Connections dat a.s. maandag begint in Boston en waar ik dinsdagochtend de Nederlandse delegatie in de etalage mag zetten, onder aanvoering van staatssecretaris Van Gennip. Kortom, volgende week weer een verkleedpartij, maar dan anders.

2:34 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (35)


maandag 12 september 2005

Quote Challenge moblog-stijl foto-album

Voor de liefhebbers een moblog-stijl foto-album van de Quote Challenge 2005. Gegarandeerd infrequent geactualiseerd. Een voorproefje:

Dsc01831
Het bekende plaatje van een Zwitserse man met een Romeinse helm die het startschot blaast, terwijl twee Playboy-bunnies uit een 9 meter lange Hummer H2 bewonderend toekijken.


Dsc01838
Geen gevechtsvliegtuig maar een gewone Lamborghini Gallardo die verdwaald is in Ljubljana.

4:12 uur | rubriek: Moblog | Reactie(s) (92)


vrijdag 9 september 2005

Quote Challenge autocarnaval en crossmediafeest

Sinds twee jaar is de Quote Challenge een puzzelrit i.p.v. een race. De deelnemers krijgen 's morgens een briefje met een cryptische omschrijving van de eerste stempelpost en hoogst zelden is bij die stempelpost al duidelijk wat 's avonds de halteplaats is. (Vorig jaar dacht een aantal wijsneuzen te weten dat de volgende overnachting in Praag was en wachtte daar uren op de rest van het peleton, dat inmiddels aan de dis in Wenen was aangeschoven.) Het aardige is dat juist sinds er geen klassement meer wordt bijgehouden, de media-aandacht explosief is toegenomen. Dit jaar wordt een programma voor BNN gedraaid, is Peter van der Vorst mee namens het RTL4-programma Pulse en geeft presentatrice en actrice Hanna Verboom het startschot.

De Challenge-mediacrew bestaat uit topfotograaf Martijn Steiner Lovisa die voor het eerst digitaal zal werken (8.2 miljoen pixels en 9 Mb per plaatje), twee professionele cameraploegen en een tweetal semi-professionele handheld teams, terwijl drie auto's zijn uitgerust met een fotocamera die continu foto's doorstuurt naar The Quote Challenge.com en Quotenet. Challenge-organisator Sjoerd van Stokkum heeft een camera in zijn Lamborghini Murcielago, evenals de Quote kappers-Porsche c.q. de redactie Boxster (met als thema dictators, dus Kelder rijdt als Idi Amin en zijn buitenvrouwen allen als Nina Brink) en het door Geen Stijl gesponsorde team Hollaback Girls, bestaande uit Hanna Verboom en Debby Gerritsen. Het aardige van de onboard camera's is dat ook realtime in beeld wordt gebracht waar de auto's zich bevinden. Handig bij een puzzelrit die in 7 dagen langs 16 landen voert... En misschien hebben de critici van Geen Stijl een keertje gelijk, want de route die daar wordt gemeld klopt totaal niet.

Lees verder...

2:38 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (335)


vrijdag 2 september 2005

Tien observaties na een maand Californie

1. door de verkoop van MySpace aan Rupert Murdoch voor ruim een half miljard dollar denkt elk bedrijfje met een mailinglist, een forum en een half foto-album minstens 100 miljoen dollar waard te zijn.

2. de Sidekick, tot in andere sterrenstelsels beroemd gemaakt door Paris Hilton en in Nederland op de markt gebracht onder de oorspronkelijke, maar droevig stemmende naam Hiptop, is te groot en te zwaar voor 2005. Toegegeven, de Messenger (AIM) is erg aardig, al blijft autorijden en online chatten tegelijk best lastig, met al die tolpoorten op bruggen rond San Francisco.

Lees verder...

1:51 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (67)


« augustus 2005 oktober 2005 »