Coachella 2012

 

 

maandag 31 oktober 2005

eBay aankoop van Skype aftrap van een nieuwe hype

De grootste financiele transacties op technologie- en internetgebied van de laatste twee jaar waren onvergelijkbaar met de internet zeepbel van eind jaren negentig, omdat er sprake was van echte bedrijven met serieuze omzet en winst. Of het de beursgang was van Google, in Nederland Tom Tom ( waarover eerder op dit blog geschreven), of het snelgroeiende Salesforce.com, er was sprake van een onderneming met minstens vier kwartalen winst, minstens tientallen miljoenen omzet en tientallen procent winstgroei per jaar. Dat is niets nieuws: sinds oerinvesteerder Arthur Rock een halve eeuw geleden Intel financierde zijn winstgevendheid, omzet- en winstgroei de standaardcriteria geworden bij de beursgang van een technologiebedrijf. Alleen eind jaren negentig was er even sprake van een collectieve geschiftheid waarbij bedrijven zonder winst, en soms zelfs zonder omzet, miljoenen waard werden geacht. Waarom lijkt het nu dan alsnog weer mis te gaan?

Lees verder...

2:23 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (87)


woensdag 12 oktober 2005

A.s. vrijdag TomTom CEO Harold Goddijn bij NextStage

Vandaag is het eDay, maar aanstaande vrijdag vertelt TomTom CEO Harold Goddijn alles over van start tot beursgang bij NextStage in Amsterdam. Een aanrader, want Goddijn treedt niet al te vaak in de openbaarheid.

1:26 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (5)


donderdag 6 oktober 2005

Keigaaf congres volgende week: eDay

Congressen zijn natuurlijk erger dan vreselijk, maar mocht u aanstaande woensdag weinig te doen hebben en iemand zo ver kunnen krijgen de toegangsprijs te betalen, dan raad ik van ganser harte eDay aan. De onvolprezen Frank Janssen heeft een uitstekend overzicht van het programma geschreven. De blogboys (waar blijft de eerste blogbabe trouwens?) van Emerce mogen de lezers deze extrabijzonderelekkermooie korting aanbieden, dus bij deze: kom langs, want een beter congres op dit terrein ken ik niet in Nederland.

Wellicht om een stormloop op het congres te beperken heeft de organisatie nergens vermeld dat blogger dezes dagvoorzitter is. Maar u bent dus bij deze gewaarschuwd.

2:05 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (305)


« september 2005 november 2005 »