Coachella 2012

 

 

vrijdag 25 november 2005

In memoriam Anneloes Jenneskens

Vorige week overleed mijn lieve vriendin en collega Anneloes Jenneskens, echtgenote van Eric en moeder van Mick. Anneloes zal nooit weten hoeveel ze zal worden gemist door iedereen die met haar bevriend was. Behalve het geweten in mijn werk was Anneloes een van de grappigste en liefste mensen die ik ooit heb ontmoet.

Tekst uitgesproken bij de crematieplechtigheid van Anneloes.

4:03 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (175)


donderdag 17 november 2005

President Chirac bij Buro Renkema

Soms word ik nog enthousiaster van internet dan tien jaar geleden toen het allemaal begon: gisteren helemaal kruislings gejetlagged in Tokio aangekomen, even de mail bekeken en gelijk krom gelegen van het lachen om een eenvoudige link vanuit Frankrijk: president Chirac bij Buro Renkema.

Lees verder...

23:57 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (152)


dinsdag 8 november 2005

November verrassend goede congresmaand

Dat is een kop die ik nooit had gedacht te schrijven, maar deze maand lijken er een paar best aardig:

- a.s. donderdag 10 november in Zeist is het alweer het achtste eNederland-congres. Veel e-commerce, met mijn neef Michel Frackers over hoe nieuwe uitgeeftechnologie, met name weblogs, traditionele media ingrijpend veranderen. In elk geval economisch.

- ook a.s. donderdag 10 november in Delft, voor de afstuderende Delftenaar die overweegt een bedrijf te starten, is er Technostarterbedrijvendag (goed scrabblewoord). Daar spreekt Michiel Frackers over ondernemerschap en waarom jonge Delftenaren dat helemaal niet moeten doen direct na hun studie.

Verder:

Lees verder...

4:18 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (88)


woensdag 2 november 2005

Nieuws over de webloguitgeverij

Nou ja, het is niet echt nieuws, meer een aankondiging: op verzoek van Anton van Elburg van Emerce, toch een beetje de pimp daddy van de advertentieruimte op dit weblog en unknowing mental coach van uw blogger, zal ik proberen de komende weken op dit weblog te berichten over de vorderingen achter de schermen bij mijn nieuwe webloguitgeverij Small Media Group.

Oorspronkelijk was de bedoeling om dit voorjaar van start te gaan met deze webloguitgeverij, maar eind vorig jaar verscheen La Verbaan in Playboy en toen leek het ons aardig om versneld in elk geval dat weblog online te brengen. Vervolgens kwamen er zoveel leuke nieuwe dingen op mijn pad ( een nieuw investeringsfonds, handelsreizen, een nieuw adviesbureau, ID&T, The Other Network etc.) en bleken mijn beoogde partners dermate druk, dat juist mijn eigen webloguitgeverijtje op de lange baan moest worden geschoven.

Dit vierde kwartaal heb ik tijd ingeruimd om serieus te beginnen aan Small Media Group, samen met de usual suspects Marleen Zachte van Qint en Sigfrid van Driel van Impressive Arts en een gestaag groeiend aantal talentvolle bloggers. Met Marleen en Sigfrid heb ik o.a. gewerkt aan Quotenet, RT11 en het nieuwe bedrijf Young Global People. Sigfrid begint altijd met het logo en kwam na een slechte briefing van mij aan met onderstaand logo. Die wordt het niet, maar ik weet nu wat wel de bedoeling is. Kus een kikker voor je de prins vindt, zoiets.

Slechte briefing leverde strak maar te zakelijk ontwerp op; benieuwd naar de volgende voorstellen

We werken op dit moment aan twee weblogs die we nog dit jaar online willen brengen. Daarna worden dit weblog en dat van Georgina voorzien van de noodzakelijke visuele en functionele verversing. Doel van Small Media Group is om talentvolle bloggers zo goed mogelijk te ondersteunen. Hun persoonlijkheid en, mits ze thematisch loggen, hun onderwerpen moeten zowel inhoudelijk als visueel en functioneel duidelijk naar voren komen. Dus geen generieke weblogs met een standaardpatroontje, maar uitgeefconcepten die passen bij de blogger en zijn of haar onderwerp.

Lees verder...

1:07 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (121)


dinsdag 1 november 2005

Google voor het eerst meer dan 100 miljard waard

Het aandeel GOOG sloot gisteren de dag op $372.14, de hoogste koers sinds de beursgang. Hiermee werd de marktwaarde van Google 104 miljard dollar, ongeveer het dubbele van eBay en een kwart van het bruto nationaal produkt van Nederland.

Lees verder...

11:39 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (40)


« oktober 2005 december 2005 »