Coachella 2012

 

 

woensdag 31 mei 2006

Hostingbedrijven en dus de interneteconomie op toeren

Dat de internettak in Nederland is herrezen is al een jaar duidelijk, maar bij een bezoek aan vaste hostingpartner True werd vanmiddag duidelijk dat de hosting- en colocation-markt een nieuwe boom doormaakt. En traditioneel is het zo dat als de hostingbedrijven goed draaien, de hele internetsector op stoom is. True betrekt een compleet nieuw ingerichte faciliteit in het pand dat ooit voor tientallen miljoenen door het later failliet gegane PSINet werd verbouwd als hostingcentrum. (PSInet kwam ooit met een berucht kwartaal, waarin het ruim 3 miljard dollar verlies boekte op een omzet van nog geen 300 miljoen. Major oops.)

Lees verder...

11:40 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (167)


woensdag 24 mei 2006

Burgemeester Cohen & Co aan het webloggen

Het heeft een jaar geduurd, maar burgemeester Cohen en de rest van het college van Amsterdam zijn een weblog gestart. In mei 2005 bezocht Cohen met een Nederlandse delegatie waar ik deel van uitmaakte Six Apart, makers van de software waarop ook dit weblog draait. Een citaat uit de posting n.a.v. die reis: Er gebeurt iets vreselijks met me, fluistert burgemeester Cohen me in het oor; ik vrees dat ik ook een weblog moet beginnen.

Lees verder...

2:38 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (102)


maandag 1 mei 2006

Kleinzieligheid over Geen Stijl, Eccky en Hyves

Een hele korte rant: de laatste maanden valt me op dat er op Nederlandse weblogs flink wordt gezeurd over Geen Stijl, Eccky en Hyves. Mijn mening over Geen Stijl heb ik eerder al hier en hier verwoord. De heren achter Geen Stijl hebben jarenlang zonder vergoeding heel hard gewerkt om iets heel eigens te maken en plukken daar nu de vruchten van, daar lijkt me niets mis mee. Eccky heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar een Nederlands bedrijf dat probeert iets echt nieuws te ontwikkelen verdient m.i. eerder aanmoediging dan hoon. Dat neemt niet weg dat bij een dergelijk revolutionair concept de kans groot is dat de nummer twee of drie in de markt uiteindelijk alles afkijkt van de pionier en de markt grotendeels inpikt.

Lees verder...

4:04 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (217)


« april 2006 juni 2006 »