Coachella 2012

 

 

donderdag 8 juni 2006

Arthur van Hoff (ex Sun, Tivo etc) lanceert Zing: eerste product wireless MP3 speler met satellietradio

De meest gerespecteerde Nederlander van Silicon Valley is Arthur van Hoff, bekend van o.a. Tivo, Marimba en daarvoor grondlegger van Java bij Sun. Van Hoff's nieuwe bedrijf is uit stealth mode en heeft met Zing de echte naam bekend gemaakt van het voorheen geheimzinnige Zermatt Systems. Helaas ben ik ook gebonden aan een geheimhoudingsverklaring met Zing, dus ik kan niet meer melden dan wat Gizmodo meldt over het eerste product van dit bijzondere bedrijf.

Zing is partnering with Yahoo! and Sirius for their new player. The initial prototype includes 8GB of storage space that can be filled wtih music via a Wi-Fi, Bluetooth or direct connection. Zing is trying to eliminate the need for a computer with portable media players by allowing for album downloads to come directly to the player via the Wi-Fi connection. Also the Zing player will have the ability to stream Sirius satellite music from the Wi-Fi connection—what?

Het apparaatje koppelt dus een MP3 speler aan Wi-Fi en speelt satellietradio met in eerste instantie honderd kanalen. De door Gizmodo gemelde bluetooth ontbreekt vooralsnog. In eerste instantie werkt de satellietradio alleen wanneer het apparaatje via Wi-Fi over een internetverbinding beschikt, maar het ligt in de lijn der verwachting dat een volgend model ook functioneert als satellietontvanger, dus ook satellietradio zonder Wi-Fi verbinding mogelijk maakt. Maar ook deze eerste player biedt mogelijkheden voor compleet nieuwe businessmodellen voor de muziekindustrie; denk aan NetFlix-achtige modellen waarbij je een vast abonnement voor de radioservice combineert met een pay per view model voor muziek die je wilt kopen.

Uniek aan Zing is, behalve het product, het team. Behalve Van Hoff (CTO Software & Services) is vooral CEO Tim Bucher een grootheid binnen de industrie. Bucher stond aan de wieg van de Xbox bij Microsoft en was een drijvende kracht achter de doorbraak van de iPod en de Mac mini bij Apple, waar hij vertrok na een geruchtmakende clash met Steve Jobs.

Lees verder...

2:56 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (105)


« 31 mei 2006 14 juni 2006 »