Coachella 2012

 

 

donderdag 29 juni 2006

Quotenet openbaart identiteit van de huisstalker

Wat doe je als je weblog wordt bestookt met inhoudsloze reacties van anonieme reaguurders? Dan zoek je uit wie de man is, publiceert zijn foto, een foto van zijn straat en zijn Kamer van Koophandel-gegevens. Humoristisch, maar laten we hopen dat mensen zich online een beetje weten te gedragen zodat weblogs niet de troosteloze gang van Usenet nieuwsgroepen volgen.

1:47 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (64)


woensdag 28 juni 2006

Eerste indruk van Vox, nieuw blog tool en social network

vox.jpg Misschien is het omdat tijdgebrek het volgen van de invloedrijkste Nederlandse weblogs bemoeilijkte, maar er lijkt weinig tot niets geschreven over de whisper launch van Vox, de nieuwe blogservice cum social network van Six Apart, makers van o.a. blogtool Movable Type (waarop dit weblog draait), blogservice Typepad en blogservice (vooral voor jongeren) Live Journal. Hetzelfde tijdgebrek verhinderde me om Vox tijdens de testfase (toen nog Comet gedoopt) echt uit te proberen, maar een tweetal conclusies zijn er wel te trekken.

Lees verder...

4:49 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (1294)


woensdag 14 juni 2006

Spyker goes Web 2.0 en lanceert Spykerlog

Nulla tenaci invia est via. Voor de volhouder is geen weg onbegaanbaar. Dat is het motto van Spyker, de exclusieve autofabrikant die sinds vandaag met Spykerlog en een eigen sms-dienst de grote schare fans voorziet van actuele informatie over Spyker.

Dit weekend staat de legendarische 24 uur van Le Mans op het programma, waaraan Spyker voor het eerst deelneemt met twee auto's. De nieuwsvoorziening is daarom deze week vrijwel volledig gericht op het evenement in Frankrijk met ruim 200.000 toeschouwers. Maar de bedoeling van het Spykerlog en de sms-dienst is om het hele jaar door actuele informatie over Spyker en het raceteam, Spyker Squadron, te verspreiden. Het nieuwsaanbod kan varieren van aankondigingen van nieuwe modellen tot links naar internationale tests, nieuws over de verrichtingen van het raceteam en meet & greets met de coureurs enz. Er wordt veel gebruik gemaakt van exclusief videomateriaal. Kern is dat Spyker probeert een band op te bouwen met haar fans via de media die fanatiek worden gebruikt door deze autofans: internet en mobiele telefonie.

Lees verder...

3:01 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (37)


donderdag 8 juni 2006

Arthur van Hoff (ex Sun, Tivo etc) lanceert Zing: eerste product wireless MP3 speler met satellietradio

De meest gerespecteerde Nederlander van Silicon Valley is Arthur van Hoff, bekend van o.a. Tivo, Marimba en daarvoor grondlegger van Java bij Sun. Van Hoff's nieuwe bedrijf is uit stealth mode en heeft met Zing de echte naam bekend gemaakt van het voorheen geheimzinnige Zermatt Systems. Helaas ben ik ook gebonden aan een geheimhoudingsverklaring met Zing, dus ik kan niet meer melden dan wat Gizmodo meldt over het eerste product van dit bijzondere bedrijf.

Zing is partnering with Yahoo! and Sirius for their new player. The initial prototype includes 8GB of storage space that can be filled wtih music via a Wi-Fi, Bluetooth or direct connection. Zing is trying to eliminate the need for a computer with portable media players by allowing for album downloads to come directly to the player via the Wi-Fi connection. Also the Zing player will have the ability to stream Sirius satellite music from the Wi-Fi connection—what?

Het apparaatje koppelt dus een MP3 speler aan Wi-Fi en speelt satellietradio met in eerste instantie honderd kanalen. De door Gizmodo gemelde bluetooth ontbreekt vooralsnog. In eerste instantie werkt de satellietradio alleen wanneer het apparaatje via Wi-Fi over een internetverbinding beschikt, maar het ligt in de lijn der verwachting dat een volgend model ook functioneert als satellietontvanger, dus ook satellietradio zonder Wi-Fi verbinding mogelijk maakt. Maar ook deze eerste player biedt mogelijkheden voor compleet nieuwe businessmodellen voor de muziekindustrie; denk aan NetFlix-achtige modellen waarbij je een vast abonnement voor de radioservice combineert met een pay per view model voor muziek die je wilt kopen.

Uniek aan Zing is, behalve het product, het team. Behalve Van Hoff (CTO Software & Services) is vooral CEO Tim Bucher een grootheid binnen de industrie. Bucher stond aan de wieg van de Xbox bij Microsoft en was een drijvende kracht achter de doorbraak van de iPod en de Mac mini bij Apple, waar hij vertrok na een geruchtmakende clash met Steve Jobs.

Lees verder...

2:56 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (105)


« mei 2006 juli 2006 »