Coachella 2012

 

 

maandag 31 juli 2006

"We hebben u de banner al gefaxed"

De laatste maanden is er steeds meer discussie in de branche over de grootte van de online advertentiemarkt. Terwijl de tv-markt al jaren rond de 700 miljoen Euro groot is, stijgen de internetbestedingen sterk. Google zal dit jaar in Nederland meer dan 100 miljoen Euro omzetten, maar de vraag blijft hoeveel er verder omgaat in email marketing, bannering, sponsoring etc. Vooral vanuit de adverteerders is er een sterkere belangstelling merkbaar, terwijl de bureaus ook steeds serieuzer proberen de versplinterde online markt te doorgronden. Maar al is het dan geen recente gebeurtenis, ik moest erg hard lachen om het dit weekend uit eerste hand vernomen verhaal van het bureau dat een banner met spoed geplaatst wilde hebben. En belde met de vraag: "waarom staat ie er nog niet op, we hebben u de banner al gefaxed?!"

16:57 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (243)


maandag 24 juli 2006

Google helpt bij gratis seks terwijl de NVJ slaapt

Arjan Dasselaar is vandaag in topvorm. Eerst fileert hij de enquete van de Nederlandse Vereniging van Journalisten ( NVJ).

NVJ: Redacties voelen zich overvallen door de tactiek van hun uitgevers om af te rekenen op het aantal hits.

Dasselaar: Laten we die redelijke eis om afgerekend te worden op prestaties maar hernoemen tot 'tactiek', dat klinkt wat dreigender in deze oorlogstijd.

En zo gaat hij nog even verder, zeer lezenswaardig.

Waarschijnlijk is het door Dasselaar beschreven struisvogelgedrag van printredacties de verklaring waarom de NRC-site vandaag, maandag 24 juli 2006, op de sportpagina de volgende opvallende teksten publiceert:

- WK Voetbal 2006 (de NRC voelt de pols van de samenleving en zit werkelijk *bovenop* het nieuws.)
- 16 juni 2006 (Pardon? Het CMS hangt?)
- De Noor Thor Hushovd heeft vanmiddag de slotetappe in de Tour de France gewonnen (De Tour heeft blijkbaar vandaag nog een slotetappe gehad.)
- Els op Britse Open in slipstream Woods (Gisteravond won Woods hem nog ruim en werd Els derde, dus het kan raar lopen in de golfsport.)
- Weblog Torino. Lees de oude posts (Terwijl Nederlanders massaal voor verkoeling afreizen naar Turkije en Spanje, gedenkt de NRC de prestaties van onze bobsleeers op de Spelen.)

De NRC: voor al het nieuws van het afgelopen jaar, vandaag vers gepresenteerd, met een datum van een maandje terug.

Enfin, intussen veegt Google alle uitgevers wereldwijd van de mat met originele diensten waar mensen wel belangstelling voor hebben. Dasselaar vond een Ier die een handleiding schreef om geheel via Google-diensten gratis seks te vinden. Het lijkt eerder een online stalking handleiding, maar de grens tussen daten en stalken is online blijkbaar lastig te herkennen.

14:07 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (374)


vrijdag 21 juli 2006

Google naar $10 miljard omzet in 2006

Op 1 november j.l. meldde ik dat Google voor het eerst meer dan 100 miljard dollar waard was. Inmiddels is Google met 117 miljard dollar ruim drie, bijna vier keer zoveel waard als eBay en Yahoo. Ofwel: volgens beleggers zijn Yahoo en eBay bij elkaar nog geen 60% waard van Google... De reden van deze stratosferische waardering ligt nog altijd in de enorme omzetstijging die Google weet te boeken. In vogelvlucht wat bizarre cijfers:

Lees verder...

1:38 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (111)


woensdag 12 juli 2006

Sony's LocoRoco niet racistisch, PSP-reclame wel?

Heeft Sony eindelijk weer eens een spraakmakende campagne en wat reuring rondom de PSP, wordt de reclame toch stopgezet.

En dat nog geen twee weken nadat politiek correcte panne(n)koeken in de vrolijke dreadlock octopus uit de nieuwe gamehit LocoRoco ook al blanke/gele suprematie zagen.
Alle aandacht voor de Sony-affaires is wel een teken dat mainstream media nu, al na een jaar of twintig (kuch), beginnen te snappen dat videogames een eigen plaats in de populaire cultuur innemen.

13:23 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (464)


dinsdag 11 juli 2006

Auteur The Long Tail in Skypecast

Dit kan leuk worden: Wired hoofdredacteur Chris Anderson, auteur van het invloedrijke boek The Long Tail, wordt op 24 juli a.s. om 22.30 uur Nederlandse tijd geinterviewd door Michael Sippey in een Skypecast.

0:52 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (188)


maandag 10 juli 2006

Skype TV handig voor onderweg

Hoewel, handig... Skype TV is handig voor de pc-knutselaar die onderweg tv van thuis wil zien. Je moet wel een USB tv-tuner hebben en speciale software installeren. Mensen die ervaring hebben met dit product, "Docodemo TV for Skype", wordt opgeroepen in de reactiepanelen hun belevenissen te delen.

2:04 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (28)


donderdag 6 juli 2006

Is het onwetendheid of angst bij tv-makers? (deel 2)

In mijn vorige posting stelde ik de vraag waarom tv-makers zo weinig gebruik maken van de mogelijkheden die internet op dit moment biedt. Advocaat (Canadees en Califonisch recht) en mediaspecialist Dale Dietrich meldt:

Several reasons:

NUMBER ONE REASON:

- THEY ARE ENORMOUSLY FREIGHTENED of providing ANY digital content to ANYONE for fear of being Napsterized. They have only agreed, so far, to distributors with iron clad DRM in place.

Other reasons:

Lees verder...

3:37 uur | rubriek: | Reactie(s) (239)


dinsdag 4 juli 2006

Is het onwetendheid of angst bij tv-makers?

Hoewel BitTorrent sites als tvRSS en LateByte al een uitkomst zijn voor fans van specifieke tv-programma's die niet in Nederland te zien zijn, blijft de vraag waarom tv-makers (producenten en omroepen) niet vaker gebruik maken van internet voor hun distributie. Natuurlijk is het deels een juridisch en financieel probleem omdat acteurs en medewerkers in de VS extra betaald willen worden voor een extra distributiekanaal, maar er moet toch meer achter schuilen. In feite zijn er nu, zomer 2006, twee realistische omzetmogelijkheden voor tv-programma's op internet; betaalde verspreiding via met name iTunes en gratis verspreiding met daarvoor een commercial, zoals in Nederland al succesvol wordt gedaan door Zoom In.

Lees verder...

3:44 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (1)


« juni 2006 augustus 2006 »