Coachella 2012

 

 

dinsdag 27 februari 2007

Marketeers nachtmerrie: de PS3 song

Misschien weet iemand of dit anti-Playstation 3 nummer gemaakt is door een kritische gameliefhebber, of door een heel schmiechterig PR-bureau ingehuurd door Microsoft of Nintendo?

Lees verder...

3:30 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (1)


maandag 12 februari 2007

Barack Obama is helemaal Web 2.0

Barack Obama is werkelijk in alle opzichten een vernieuwend politicus. Waar in Nederland politici al trots zijn op een eigen Hyve, begint Obama feitelijk een eigen social network met alle blog fanfare die daarop volgt.

Lees verder...

2:15 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (22)


donderdag 8 februari 2007

Boost Digital participeert in Flabber

Na 20 jaar in de media en technologie ben ik vorig jaar overgestapt naar de dark side: de kant van de investeerder. Zoals elke zichzelf respecterende investeerder beleed ik natuurlijk direct met de mond het geloof dat ik de ondernemer help. Maar om ook nog eens daadwerkelijk te helpen i.p.v. het alleen te zeggen heb ik aansluiting gezocht en gevonden bij Boost Company, een fascinerend initiatief van Pier Baarsma en Wouter Gort. In mijn ervaring zijn veel investeerders slechts volledig gefocust op twee momenten: bij de investering aan het begin en bij de exit aan het eind. Boost Company probeert ook onderweg daadwerkelijk de ondernemer te steunen bij de uitbouw van het bedrijf. Van de creatie van het business model, het bouwen van het team, het opzetten van distributiekanalen, het werven van klanten tot aan de verkoop van de onderneming. Altijd vanuit een minderheidsbelang, zodat de ondernemer nooit de grip op zijn/haar bedrijf verliest. Alleen zou ik dit nooit kunnen, maar samen met Boost Company ben ik Boost Digital gestart waarmee we dit model toepassen in de internetsector. Het is mijn ambitie om van Boost Digital een bedrijf te maken waar ik zelf zou hebben aangeklopt toen ik Planet Internet begon en het verschil niet wist tussen btw en isp.

Boost Digital investeert vooral in twee soorten bedrijven: in echte startups die niet veel meer zijn dan een enthousiaste ondernemer met een plan, of in reeds succesvolle, winstgevende bedrijven die in de expansiefase komen waarin de echte acceleratie moet plaatsvinden. Kortom, we incuberen of we accelereren.

Vandaag is onze eerste participatie bekend gemaakt, een minderheidsbelang in Flabber. In de komende maanden zullen er nog een handvol aankondigingen volgen, maar voorlopig zijn we blij en trots dat de Flabberaars ons naast zich aan boord wilden hebben. Het is mijn stellige overtuiging dat op internet drie soorten mensen meer dan gemiddeld succesvol zijn: boeren, nerds en straatjongens. Pier is een Fries -geen idee wat die kunnen- Wouter een boer aan het hoofd van een team vol nerds en uw logger een straatjongen. Hoe de Flabberaars zich tot mijn typologie verhouden mogen ze zelf aangeven, maar het ziet er goed uit...

Lees verder...

3:41 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (72)


dinsdag 6 februari 2007

Niet Google of de Dutch Bloggies, maar Prince

Het medianieuws van afgelopen week was niet de miljard winst van Google in het laatste kwartaal en de ruim tien miljard dollar omzet in 2006, want die kon je lang zien aankomen. En hoewel ik blij en trots was voor alle betrokkenen dat precies een jaar na de start van Small Media Group alle drie toen gelanceerde blogs ( Petrolhead, Bashers en Buro Renkema) al in hun eerste jaar zijn genomineerd voor een Dutch Bloggie, is een nominatie geen wereldnieuws.

Lees verder...

2:30 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (123)


« januari 2007 maart 2007 »