Coachella 2012

 

 

zondag 15 april 2007

Overname van Doubleclick door Google is duur maar logisch

Natuurlijk is het na de exploitatiedeal met MySpace en de overname van YouTube prettig voor Google dat het er voor de derde keer in slaagt om Microsoft dwars te zitten in de reclamemarkt met de aankoop van Doubleclick. Sinds Microsoft behalve softwarelicenties ook reclame als omzetbron bestempelde, heeft Google het eigen acquisitietempo sterk versneld. Google CEO Eric Schmidt weet uit zijn tijd als CTO van Sun nog goed hoe het met je afloopt als je teveel gefocust blijft op je eigen produktontwikkeling, terwijl Microsoft overname na overname doet. Slecht.

De overname van Doubleclick door Google past uitstekend binnen de bedrijfsmissie om 's werelds informatie te organiseren, want reclame is een vorm van commerciele communicatie en de financiŽle kurk waar Google op drijft. Er zijn wel een aantal opvallende conclusies te trekken uit de overname:

Lees verder...

20:01 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (55)


vrijdag 13 april 2007

Beter dan de iPod: Sansa Connect

Computerworld meldt over de Sansa Connect van SanDisk:

"In many ways, the 4GB $249 Sansa Connect surpasses the iPod. For one thing, its bright, simple interface is, arguably, more engaging than the iPod's. But its most notable capability is built-in Wi-Fi, which is missing, so far, in Apple's offerings."

In deze nieuwe Sansa Connect is de hand zichtbaar van de Nederlander Arthur van Hoff, CTO van Zing. Vrijwel alles wat hij doet, behalve de 4 op een rij Lego-robot van zijn hand, is gebaseerd op de menselijke drang om via netwerken communicatie- en amusementsbehoeften te bevredigen. Waar de iPod in feite een moderne cd-speler is zonder netwerkmogelijkheden, is de Sansa Connect via internet verbonden aan een schier onuitputtelijke bron muziek.

Lees verder...

2:44 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (143)


maandag 2 april 2007

Jort Kelder weg als hoofdredacteur Quote

Na 13 jaar als hoofdredacteur vertrekt Jort Kelder, de man die er in zijn eentje voor zorgde dat niemand in Nederland nog bretels draagt, als hoofdredacteur van het maandblad Quote. Tijdens zijn bewind verdrievoudigde de oplage (zegt Jort zelf in het persbericht) en vervijfvoudigde de advertentieomzet (zeg ik als ex-stagiair van het toen nog zieltogende Quote in 1991).


Lees verder...

0:22 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (481)


« maart 2007 mei 2007 »