Coachella 2012

 

 

vrijdag 4 januari 2008

Opheffing redactie Planet Internet logisch

"Planet.nl oude stijl verdwijnt geruisloos" meldt de NRC. "De techonologiescribent begroef gisteren Planet Internet, de eerste ‘journalistiek-onafhankelijke’ internetkrant, die in 1995 werd gelanceerd" schrijft De Pers. Volslagen onzin. Mark Koster houdt niet van nuances en heeft net te vaak haast om goed te kunnen duiden. Peter Olsthoorn, de medewerker van het eerste uur waar Koster in De Pers op doelt, raakt in een lang betoog met emotionele ondertoon wel de kern van het probleem: "Planet.nl begon als PI.net in 1995 al met specialistische uitgaven (...) en met 'cybrarians' als gidsen op het ontluikende web."

Ik heb sinds mijn vertrek bij Planet in 1997, dus ruim tien jaar geleden, mijn mening over het bedrijf voor me gehouden omdat ik mijn ex-collega's en opvolgers niet voor de voeten wilde lopen. Maar in dit geval, omdat er ook erg vaak naar is gevraagd de laatste weken, maak ik een uitzondering.

Toen Frans Straver, Miro Schaap en ik Planet Internet bedachten wilden we in heel Nederland tegen lokaal tarief gebruiksvriendelijk internet aanbieden, waarbij we na het leggen van de verbinding vooral context op internet wilden bieden. Geen content. Content was er, ook toen wij met ons plan begonnen in 1993, al genoeg. Wij wilden mensen op internet helpen te vinden waar ze naar op zoek waren en ze soms verrassen.

Lees verder...

11:10 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (209)


« 5 december 2007 14 januari 2008 »