Coachella 2012

 

 

zondag 23 maart 2008

Overlijden Eckart Wintzen groot verlies voor de planeet

Het overlijden van Eckart Wintzen laat een grote leegte achter. Dat wordt al snel gezegd als iemand overlijdt, maar Eckart was een heel bijzonder persoon. Een bevlogen en zeer succesvol ondernemer, met wisselend succes als investeerder. Maar bovenal een bijzonder mens.

Hij inspireerde veel mensen die hij aantrok bij BSO om later zelf een onderneming op te zetten. De door hem opgerichte school Expression heeft al duizenden studenten een zeer bijzondere creatieve opleiding als basis geboden voor een carriere bij bedrijven zoals Pixar. Onwetenden op milieugebied, zoals ik, wist hij zonder overdreven prekerig te zijn te overtuigen van de noodzaak van een andere omgang met het milieu. (Zo leerde ik van Eckart het belang van het bestaan van een soort strooisel, als vervanging van zout.)

Natuurlijk, Eckart was veel commercieler dan hij zich voordeed en wellicht ijdeler dan hij had willen zijn. Zijn goede zakelijke instinct en zijn manifestatiedrang waren, in combinatie met zijn scherpe geest, de belangrijkste redenen van zijn succes. Maar belangrijker nog waren zijn warme persoonlijkheid, humor, zijn nieuwsgierigheid om te blijven leren en zijn belangstelling in andere mensen.

Lees verder...

12:53 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (381)


dinsdag 11 maart 2008

Het $100 miljoen fonds voor iPhone klinkt bekend

's Werelds bekendste high tech venture capital fonds Kleiner Perkins Caufield & Byers maakte vorige week bekend dat het een fonds van $100 miljoen start voor investeringen in bedrijven die toepassingen ontwikkelen voor de iPhone en met name in Europa meldt vrijwel niemand dat ze zoiets al eerder hebben gedaan. Het werd een mislukking, zeker in vergelijking met andere KP fondsen uit die periode.

Lees verder...

3:54 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (140)


« februari 2008 april 2008 »