Coachella 2012

 

 

donderdag 6 november 2008

CNN brengt Star Trek in de verkiezingen

CNN kreeg de halve planeet dit jaar gillend gek met de eindeloos herhaalde pompeuze slagzin 'from the best political team in television'. Net toen SBS Shownieuws met Patty en Geer minder ergerlijk leek, sloeg CNN op de verkiezingsavond terug met een fenomenale journalistieke prestatie: een hologram.

Heel even veranderde CNN in een scene uit Star Trek. Daar verscheen ze tijdens de verkiezingsavond op CNN als grote verrassing: verslaggeefster Jessica Yellin. Er klonk applaus in de studio toen het technische hoogstandje bleek te lukken. Ze stond omringd door liefst 32 speciale HD camera's in Chicago en werd live overgestraald als hologram naar het CNN Center in Atlanta, waar ze helaas voor haar recht in de bebaarde tronie van CNN-mummie Wolf Blitzer werd gebeamed. Ga je de annalen in als 's werelds eerste gebeamde journalistieke hologram, staat er in een bijzin bij dat je tegenspeler Wolf Blitzer was. Blitzer's houten tekst: "Jessica, you're a terrific hologram, thank you so much." Die zin was zo emotieloos dat hij wel goed in het Star Trek thema paste.

Verder niets dan lof voor de verslaggeving van CNN, want er was in vergelijking met de voorverkiezingen weinig neurotisch geschuif van verslaggever John King met de hinderlijke kleurenbordjes van de diverse staten. En elke zender die investeert in een hologram in high definition, verdient respect.

Klik hier voor de scene met 's werelds eerste journalistieke hologram.

donderdag 6 november 2008 - 0:59 uur | rubriek: Media


« 

Feestvrijdag: Congres kiept $700.000.000.000 (VIDEO)   James Bond betere leider dan president Obama (VIDEO)

 »


Reageer
Gegevens bewaren?