Coachella 2012

 

 

donderdag 24 september 2009

Twitter is $1 miljard waard

De Wall Street Journal meldt dat zeven investeerders samen $100 miljoen investeren in Twitter op een waardering van $1 miljard. Ofwel: ze kopen 10% van het bedrijf voor $100 miljoen. Of dat teveel is zal de toekomst uitwijzen. Maar als het er nu voor wordt betaald, is Twitter voor de nieuwe aandeelhouders op dit moment dus 1 miljard waard.

Een zelden genoemde reden voor dit soort relatief hoge bedragen tegen hoge waarderingen, is dat venture capital in Silicon Valley de laatste tijd conservatieve trekken vertoont: er wordt liever een hoog bedrag ($100 miljoen) betaald tegen een hoge waardering ($1 miljard), dan bijvoorbeeld 10 x $10 miljoen tegen waarderingen van $100 miljoen. Reden is dat investeerders denken dat het in de social media netwerken een gelopen koers is. De winnaars zijn Facebook, Twitter en LinkedIn (in die volgorde) en de verliezers zijn AOL, Friendster, MySpace, Yahoo enz. enz. In willekeurige volgorde...

18:55 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (72)


dinsdag 22 september 2009

Baan bij LinkedIn op...project Voldemort?

De internetsector staat bekend om de vreemdste functienamen. Ik zag al kaartjes met daarop functies als 'trouble' en 'bon vivant', maar bij LinkedIn zoeken ze een senior software engineer voor project Voldemort. Dat is het open-source, distributed key-value storage system. Klinkt Project Voldemort inderdaad beter.

19:15 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (101)


« juni 2009 oktober 2009 »