Coachella 2012

 

 

dinsdag 24 november 2009

Frans Timmermans kent een andere afloop voor Jack Sparrow

Staatssecretaris Frans Timmermans hield vrijdag op TEDx Amsterdam een bevlogen toespraak over het tegemoet treden van onze angsten. Een verkorte Nederlandse versie van zijn toespraak staat hier en de volledige video is hieronder te zien.

Timmermans stelt: "Iedereen moet worden verleid zich deze fundamentele vraag te stellen: ‘Wat ga ik er aan doen om een betere wereld te maken?’ En het eenvoudige antwoord: ‘Dan moet je bij het parlement zijn’, is onaanvaardbaar. Als Jack Sparrow ‘Dag beestje’ zegt en in de muil van de Kraken springt, treedt hij zijn angsten tegemoet en doet iets wat tegen onze intuïtie indruist. Dat is precies wat van de huidige samenleving wordt gevraagd."

Maarreh... Jack Sparrow, die ging toch dood?

Lees verder...

15:49 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (130)


woensdag 11 november 2009

Arthur van Hoff met nieuw bedrijf over trending topics op Twitter

Hij is een terugkerende hoofdrolspeler op dit weblog: Arthur van Hoff, Nederlands ongekroonde koning van de startups. (Volg hem hier op Twitter.) Schreef ooit de eerste Java code bij Sun, bracht Marimba naar de beurs, verkocht zijn Strangeberry aan Tivo en daarna Zing aan Dell.

Nu is Van Hoff terug met The Ellerdale Project. Een site over live trending, wat de synoniemensites vertalen als levende tendens. Oftewel: wat is er nu, real time, populair op Twitter. En dan verdeeld in diverse groepen, zoals mensen, sporten, politici (dat zijn, zo wordt opnieuw bewezen, geen mensen), muziek, video games, produkten, bedrijven, televisie en algemeen.

Er is nog niet veel af te leiden uit deze eerste versie van de site van The Ellerdale Project. Het bedrijf is, zoals het zo mooi heet in Silicon Valley, net uit stealth modus. Maar een aantal elementen aan de site zijn wel kenmerkend:

Lees verder...

1:20 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (351)


« oktober 2009 januari 2010 »