Coachella 2012

 

 

donderdag 28 januari 2010

Nieuwe videoserie vanuit Silicon Valley

Aanstaande dinsdag start een nieuwe webserie, getiteld True Tuesdays. In deze videoreeks wordt geprobeerd een antwoord te geven op de eeuwige vraag: waar gaat het heen?

Google, Yahoo, eBay, Facebook, Twitter; vrijwel alle toonaangevende internetbedrijven zijn gevestigd in San Francisco en het iets zuidelijker gelegen Silicon Valley. In True Tuesdays gaan we daar op bezoek bij toonaangevende ondernemers, investeerders en denkers uit de internetwereld. Thema's die aan bod komen zijn ondermeer geld, muziek, real time search, social media, (auteurs)recht en marketing.

In de eerste aflevering van dinsdag 2 februari, vertelt Silicon Valley's meest succesvolle Nederlander, Janpieter Scheerder, over de reden dat Silicon Valley zo succesvol is: 'Amerikanen durven iets te maken dat nog lang niet af is.' Scheerder was jarenlang softwarebaas bij Sun Microsystems en investeerde onder andere in het softwarebedrijf VMware, dat voor $600 miljoen werd verkocht aan EMC. Tegen de zin van Scheerder, die de waarde van VMware veel hoger inschatte. Hij bleek gelijk te hebben, want EMC bracht VMware naar de beurs en het bedrijf is inmiddels bijna $20 miljard waard.

Vanaf 2 februari elke dinsdag vanaf 10 uur: True Tuesdays, een initiatief van True.

20:00 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (539)


« november 2009 februari 2010 »