Coachella 2012

Economie

 

donderdag 24 september 2009

Twitter is $1 miljard waard

De Wall Street Journal meldt dat zeven investeerders samen $100 miljoen investeren in Twitter op een waardering van $1 miljard. Ofwel: ze kopen 10% van het bedrijf voor $100 miljoen. Of dat teveel is zal de toekomst uitwijzen. Maar als het er nu voor wordt betaald, is Twitter voor de nieuwe aandeelhouders op dit moment dus 1 miljard waard.

Een zelden genoemde reden voor dit soort relatief hoge bedragen tegen hoge waarderingen, is dat venture capital in Silicon Valley de laatste tijd conservatieve trekken vertoont: er wordt liever een hoog bedrag ($100 miljoen) betaald tegen een hoge waardering ($1 miljard), dan bijvoorbeeld 10 x $10 miljoen tegen waarderingen van $100 miljoen. Reden is dat investeerders denken dat het in de social media netwerken een gelopen koers is. De winnaars zijn Facebook, Twitter en LinkedIn (in die volgorde) en de verliezers zijn AOL, Friendster, MySpace, Yahoo enz. enz. In willekeurige volgorde...

18:55 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (72)


dinsdag 22 september 2009

Baan bij LinkedIn op...project Voldemort?

De internetsector staat bekend om de vreemdste functienamen. Ik zag al kaartjes met daarop functies als 'trouble' en 'bon vivant', maar bij LinkedIn zoeken ze een senior software engineer voor project Voldemort. Dat is het open-source, distributed key-value storage system. Klinkt Project Voldemort inderdaad beter.

19:15 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (101)


dinsdag 16 juni 2009

Achter de schermen bij Cyrte

De Familie de Pont en Cyrte Investments (van Delta Lloyd, Frank Botman en John de Mol) nemen een belang van EUR 100 miljoen in Nederlands trots, TomTom. In deze video licht Frank Botman zijn investeringsstrategie toe.

12:42 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (165)


vrijdag 27 februari 2009

Heineken wil geld verdienen aan eigen marketing (video)

Originele gedachten van een moderne marketeer, Herwin van den Berg van Heineken. Benieuwd hoe de eigen Heineken creditcard met RFID-chip gaat aanslaan en worden gebruikt door consumenten.

Lees verder...

3:13 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (154)


zaterdag 13 december 2008

Helemaal los op de Miljonair Fair

Alles wat ik vind van de Miljonair Fair komt aan bod in een lekker filmpje met Dave, de ultieme vrije jongen. Met dank aan Good Times Jewelry en Maison de Bonneterie.

17:48 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (165)


donderdag 6 november 2008

James Bond betere leider dan president Obama (VIDEO)

Na een jarenlange campagne die honderden miljoenen heeft gekost, na schier oneindige aandacht in de media en overdreven focus op het karakter en uiterlijk van de hoofdrolspelers, is het dan eindelijk zover: de nieuwe James Bond is uit. In Amerika was er tegelijkertijd een politiek dingetje en dat roept de vraag op: wie is de betere leider, James Bond of president Obama?

Lees verder...

1:06 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (139)


vrijdag 3 oktober 2008

Feestvrijdag: Congres kiept $700.000.000.000 (VIDEO)

feestvrijdag.gif
[Voor 925]

Het kan gewoon niet op vanavond. Eerst hengelen JP en Wouter voor een prikkie Fortis Nederland en ABN Amro binnen en zojuist keurt het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden het aangepaste $700 miljard reddingsplan goed.


Lees verder...

20:58 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (73)


Gefeliciteerd, u bent eigenaar van Fortis en ABN Amro!

fortis.jpg
[Voor 925]

Bos en Balkenende hebben op de valreep de prijspakker van de week binnen gesleept: de Nederlandse staat, dat bent u dus, koopt voor een schamele 16.8 miljard euro Fortis Bank Nederland en ABN Amro. Balkenende sprak van 'een oplossing die nodig was voor het herstel van vertrouwen'. U en ik weten wel beter: dit was een koopje.

Lees verder...

15:50 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (75)


zondag 23 maart 2008

Overlijden Eckart Wintzen groot verlies voor de planeet

Het overlijden van Eckart Wintzen laat een grote leegte achter. Dat wordt al snel gezegd als iemand overlijdt, maar Eckart was een heel bijzonder persoon. Een bevlogen en zeer succesvol ondernemer, met wisselend succes als investeerder. Maar bovenal een bijzonder mens.

Hij inspireerde veel mensen die hij aantrok bij BSO om later zelf een onderneming op te zetten. De door hem opgerichte school Expression heeft al duizenden studenten een zeer bijzondere creatieve opleiding als basis geboden voor een carriere bij bedrijven zoals Pixar. Onwetenden op milieugebied, zoals ik, wist hij zonder overdreven prekerig te zijn te overtuigen van de noodzaak van een andere omgang met het milieu. (Zo leerde ik van Eckart het belang van het bestaan van een soort strooisel, als vervanging van zout.)

Natuurlijk, Eckart was veel commercieler dan hij zich voordeed en wellicht ijdeler dan hij had willen zijn. Zijn goede zakelijke instinct en zijn manifestatiedrang waren, in combinatie met zijn scherpe geest, de belangrijkste redenen van zijn succes. Maar belangrijker nog waren zijn warme persoonlijkheid, humor, zijn nieuwsgierigheid om te blijven leren en zijn belangstelling in andere mensen.

Lees verder...

12:53 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (381)


dinsdag 11 maart 2008

Het $100 miljoen fonds voor iPhone klinkt bekend

's Werelds bekendste high tech venture capital fonds Kleiner Perkins Caufield & Byers maakte vorige week bekend dat het een fonds van $100 miljoen start voor investeringen in bedrijven die toepassingen ontwikkelen voor de iPhone en met name in Europa meldt vrijwel niemand dat ze zoiets al eerder hebben gedaan. Het werd een mislukking, zeker in vergelijking met andere KP fondsen uit die periode.

Lees verder...

3:54 uur | rubriek: Economie | Reactie(s) (140)