Coachella 2012

Media

 

donderdag 28 januari 2010

Nieuwe videoserie vanuit Silicon Valley

Aanstaande dinsdag start een nieuwe webserie, getiteld True Tuesdays. In deze videoreeks wordt geprobeerd een antwoord te geven op de eeuwige vraag: waar gaat het heen?

Google, Yahoo, eBay, Facebook, Twitter; vrijwel alle toonaangevende internetbedrijven zijn gevestigd in San Francisco en het iets zuidelijker gelegen Silicon Valley. In True Tuesdays gaan we daar op bezoek bij toonaangevende ondernemers, investeerders en denkers uit de internetwereld. Thema's die aan bod komen zijn ondermeer geld, muziek, real time search, social media, (auteurs)recht en marketing.

In de eerste aflevering van dinsdag 2 februari, vertelt Silicon Valley's meest succesvolle Nederlander, Janpieter Scheerder, over de reden dat Silicon Valley zo succesvol is: 'Amerikanen durven iets te maken dat nog lang niet af is.' Scheerder was jarenlang softwarebaas bij Sun Microsystems en investeerde onder andere in het softwarebedrijf VMware, dat voor $600 miljoen werd verkocht aan EMC. Tegen de zin van Scheerder, die de waarde van VMware veel hoger inschatte. Hij bleek gelijk te hebben, want EMC bracht VMware naar de beurs en het bedrijf is inmiddels bijna $20 miljard waard.

Vanaf 2 februari elke dinsdag vanaf 10 uur: True Tuesdays, een initiatief van True.

20:00 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (539)


vrijdag 29 mei 2009

Vodafone-925 case op Emerce

Interessant (ook voor mij) om te lezen hoe wordt gedacht over de partner video's van 925 voor Vodafone: "Het creatieve proces gaf Vodafone uit handen aan het 925-team. Toch een risico."

20:08 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (151)


woensdag 11 maart 2009

Aanbevolen video's

Het lijkt alsof er de laatste tijd veel meer bijzondere videos op internet beschikbaar zijn. Behalve NBC (helaas, nauwelijks recente Conan O'Brien clips online) doen de meeste broadcasters eindelijk alsof internet een serieus medium is. En er komen steeds betere originele internetvideos. Hier mijn lijstje favorieten van de laatste dagen.

Lees verder...

3:48 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (417)


zaterdag 7 maart 2009

Sonja Bakker vertelt over haar media-imperium (video)

Afslankentrepreneur Sonja Bakker vertelt hoe ze met haar man leidinggeeft aan haar snel groeiende media-imperium, dat inmiddels bestaat uit een boekenuitgeverij (miljoenen verkocht), een tijdschriftuitgeverij (oplage 200.000) en een tv-programma. En dat allemaal vanuit het pittoreske De Goorn. Klik hier voor de video.

5:02 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (175)


zaterdag 14 februari 2009

Stukje horizontale loopbaanontwikkeling

Ruim 20 jaar geleden maakte ik filmpjes voor Veronica Sport en na wat tussenstops doe ik weer hetzelfde, maar dan voor 925. Stukje horizontale loopbaanontwikkeling. Niet alles is even goed geslaagd, maar deze items van dit jaar zijn redelijk gelukt.
Goedkoper entertainment voor uw personeelsfeest in crisistijd
Fortis, Bolkestein en Plasterk op de Amsterdam Fashion Week
' Ik kan omroepbazen geen hufters noemen'

14:47 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (0)


vrijdag 26 december 2008

Grappigste blog in tijden

Met een kop als ' reindeer act like they don't know.'

6:19 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (206)


maandag 22 december 2008

925 geeft winstwaarschuwing (VIDEO)

Het zat eraan te komen: 925 geeft een winstwaarschuwing.

10:43 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (88)


vrijdag 7 november 2008

Zonder internet was er geen president Obama


Ik heb me vaak afgevraagd wat voor president Colin Powell zou zijn geweest. Kijkend naar deze video bekruipt me weer het gevoel dat Amerika een uniek land is, omdat je dergelijke mensen zelden of nooit in andere landen ziet op het hoogste niveau. In Europa hebben we leiders als Brown, Sarkozy en Merkel. Niet verkeerd, maar toch van een ander intellectueel en emotioneel kaliber. Teveel technocraat en te weinig mensch.

Vier jaar geleden vond ik John Edwards de beste kandidaat. En al in februari 2007 sprak ik hier mijn voorkeur uit voor Barack Obama met een toen nog wrange kanttekening: "Zonder heel snel heel goed gevulde campagnekas maakt Obama geen schijn van kans tegen Hillary Clinton in de voorverkiezingen." Ik schreef dit in de overtuiging dat 'mijn' kandidaat volslagen kansloos was. Ik eindigde zelfs met "Koop zijn boeken en financier een betere wereld."

Lees verder...

2:58 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (25)


500 Rijkste Nederlanders in Web 2.0 Mash Up

Dit is de goedkoopste en tegelijk de duurste mash up aller tijden: men neme de nieuwste Quote 500 en actualiseert die met de befaamde Stoxx-indices en er verschijnt een geactualiseerde rijkenlijst.

Lees verder...

2:34 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (127)


donderdag 6 november 2008

CNN brengt Star Trek in de verkiezingen

CNN kreeg de halve planeet dit jaar gillend gek met de eindeloos herhaalde pompeuze slagzin 'from the best political team in television'. Net toen SBS Shownieuws met Patty en Geer minder ergerlijk leek, sloeg CNN op de verkiezingsavond terug met een fenomenale journalistieke prestatie: een hologram.

Lees verder...

0:59 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (0)