Coachella 2012

Technologie

 

maandag 27 september 2010

Impressie van Vodafone Mobile Clicks 2010

Gelukkig dat Vodafone doorgaat met Vodafone Mobile Clicks, want het is een serieuze ondernemingswedstrijd met goede deelnemers en een zeer professionele jury.

3:22 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (42)


donderdag 29 juli 2010

Vodafone Mobile Clicks geeft weer 150,000 EUR weg

Vorig jaar was het heel bijzonder en won Layar. Tot 22 augustus kun je je aanmelden voor de editie van dit jaar. Ik zeg: doen.

2:18 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (123)


woensdag 11 november 2009

Arthur van Hoff met nieuw bedrijf over trending topics op Twitter

Hij is een terugkerende hoofdrolspeler op dit weblog: Arthur van Hoff, Nederlands ongekroonde koning van de startups. (Volg hem hier op Twitter.) Schreef ooit de eerste Java code bij Sun, bracht Marimba naar de beurs, verkocht zijn Strangeberry aan Tivo en daarna Zing aan Dell.

Nu is Van Hoff terug met The Ellerdale Project. Een site over live trending, wat de synoniemensites vertalen als levende tendens. Oftewel: wat is er nu, real time, populair op Twitter. En dan verdeeld in diverse groepen, zoals mensen, sporten, politici (dat zijn, zo wordt opnieuw bewezen, geen mensen), muziek, video games, produkten, bedrijven, televisie en algemeen.

Er is nog niet veel af te leiden uit deze eerste versie van de site van The Ellerdale Project. Het bedrijf is, zoals het zo mooi heet in Silicon Valley, net uit stealth modus. Maar een aantal elementen aan de site zijn wel kenmerkend:

Lees verder...

1:20 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (351)


zondag 14 september 2008

CEO sluit verkoop Skype niet uit (XL-video)

[Voor 925]

Skype is 's werelds snelst groeiende bedrijf. CEO Josh Silverman praat over de Nederlandse vakantiedagen, 'het koopje' Marktplaats en de nul cent kosten van Skype in een exclusief video-interview met 925 in een extra lange aflevering van Even Skaipen Met.

Klik hier voor de video.

Lees verder...

4:21 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (103)


donderdag 4 september 2008

Nederlandse supertechneut weg bij Dell


[Voor 925] De Nederlandse hogepriester van de software Arthur van Hoff is weg bij Dell. Uiteraard om een nieuw bedrijf te beginnen, want zo is hij. Maar wat voor bedrijf?

Lees verder...

1:59 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (166)


dinsdag 26 augustus 2008

Grote paniek bij Google

[Voor 925]Het gaat hard helling af met Google. In een zeldzame bezuinigingsmaatregel om iets meer winst te halen dan die luizige (kuch) $1.25 miljard uit de bijna $4 miljard omzet in het tweede kwartaal, mogen de niet-nerds bij Google niet meer gratis eten. En dat hakt erin bij de Googlers, bij wie gratis eten heilig is. Of kent u nog een bedrijf waar een medewerker als voedselrecensent de kantinemaaltijden beoordeelt?

Lees verder...

11:58 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (139)


dinsdag 19 augustus 2008

Geen business model kost Twitter miljarden

(Voor 925) Als trouw 925-bezoeker bent u natuurlijk al jaren volledig Web 2.0. U sms't niet alleen, u bent lid van de 925-Hyve en LinkedIn. En sinds dit jaar bent u aan de Twitter, waarmee u vrienden en onbekenden altijd kunt laten weten wat u aan het doen bent. Waarom begrijpt niemand, maar volgens een Amerikaanse expert bent u daarmee twaalf dollar en zesentwintig cent waard voor Twitter. Rekent u even mee?

Lees verder...

12:35 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (75)


woensdag 16 juli 2008

Supertechneut ziet concurrentie voor iPhone

Denkt u net de blits te maken bij de meisjes van sales met uw nieuwe iPhone, vindt de hogepriester van de software Arthur van Hoff de iPhone overschat. Niet de iPhone maar Android moet u hebben, uit de technostallen van Google.

Lees verder...

19:14 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (40)


zondag 2 september 2007

De achterkant van Google: een datacentrum in... Eemshaven?

Journalist Erwin Boogert keek rond bij het nieuwe datacentrum van Google in de Eemshaven. Tweehonderd man werken aan het gereed maken van dit server pretpark. Volgens Boogert huurt Google het complex van TCN van de bekende ondernemer Rudy Stroink, vooral bekend als eigenaar van het Mediapark in Hilversum.

Boogert schat de waarde van het datacentrum op 150 miljoen Euro en daarmee ontstaat gelijk een beeld van de enorme investeringen die Google continu doet in infrastructuur (servers, netwerk): 500 tot 700 miljoen dollar per kwartaal. Information Week keek rond bij een groter, zwaar beveiligd datacentrum van Google in Oregon. Let daar vooral op de eigen stroomvoorziening.

Die site is niet toevallig zo snel.

15:29 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (139)


dinsdag 7 augustus 2007

Dell koopt Arthur van Hoff's Zing

Na zijn werk bij Sun aan Java, de beursgang van Marimba en de verkoop van Strangeberry aan Tivo, is ook Zing Systems een succesvolle activiteit gebleken voor de Nederlandse oppertechneut Arthur van Hoff. Gisteren maakte Dell bekend dat het Zing koopt voor een nader te bepalen bedrag. De onderhandelingen zijn nog niet geheel afgerond.

Engadget en Gizmodo weten ook niet meer te melden en Om Malik wijst er nog even fijntjes op dat Dell een zeer slecht track record heeft op het gebied van consumentenelektronica.

Zing maakt muziekspelers voor o.a. Sandisk en Sirius, maar deze Zing-player van Pandora geeft de beste indicatie over de richting die Zing wil inslaan op het gebied van portable muziekspelers: satellietradio die je kunt downloaden, bewaren en doorgeven, gecombineerd met je eigen muziekbibliotheek, in combinatie met Wi-fi voor internettoegang naar alle internetmuziekstations.

Lees verder...

10:34 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (343)