Coachella 2012

 

 

maandag 23 augustus 2004

De media, de Spelen en een waterfles

Google levert op de trefwoorden 'Olympische Spelen, Athene en chaos' liefst 988 resultaten, tegen slechts 155 resultaten op de trefwoorden 'Olympische Spelen, Athene en vlekkeloos'. Geen wonder dat de verbazing groot was toen na een paar dagen Athene de enige conclusie kon luiden dat deze Spelen fenomenaal zijn georganiseerd. Het vervoer is uitstekend (nooit eerder in plastic verpakte metrostations gezien) en de accommodaties zijn prachtig. Het is verbazingwekkend hoe de media zo'n verkeerd beeld hebben kunnen schetsen in de voorbeschouwingen. Primair doel van media moet zijn om te berichten over de werkelijkheid, niet over perceptie. Die moet juist worden ontkracht met feiten en dat is in de aanloop naar de Spelen nauwelijks gebeurd.

Het is wel een feit dat de beveiliging van een dergelijk evenement nooit waterdicht kan zijn, zoals wordt bewezen met deze foto die op minder dan anderhalve meter van Leontien van Moorsel werd genomen door een in zijn ogen toch als verdacht sujet ogend persoon als uw blogger. Het is dan wel wrang om een dag later geconfronteerd te worden met strenge controle vanwege de doorgeslagen commercie: het etiket van een waterfles moest worden verwijderd bij de ingang van een stadion, omdat het water van de verkeerde fabrikant (lees: geen officiele sponsor van de Spelen) was. Eenmaal binnen greep een agent(!) nog kordater in: de inmiddels blanco waterfles moest vanwege het ontbreken van een etiket van de officiele watersponsor ogenblikkelijk worden weggegooid. Die foute Griekse Baantjer en het organisatiecomite hadden zo taakbewust moeten omgaan met de beveiliging van de atleten, 'onze' Leontien incluis.

3:22 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (203)


vrijdag 13 augustus 2004

Speciale aanbieding: 10.000 Euro voor een rondje Europa

corvette.jpg Bij welk evenement wordt 10.000 Euro gepresenteerd als een speciale aanbieding? Alleen in het 'Glamourland meets Formule 1'-spektakel The Quote Challenge, die begin september weer wordt verreden. Dit jaar meer een puzzelrit met gemiddeld 400 PK per puzzelaar dan een snelheidsrace, toch is het motto onveranderd: gekken van Nederland, verenigt u.

11:48 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (75)


De Hoogeveense hogepriester van de software redt Tivo - zegt Business 2.0

Onder de ietwat overtrokken kop Saving Tivo through Strangeberry vat PVR Blog een interview samen met Nederlands oppernerd Arthur van Hoff uit Business 2.0. Zo slecht gaat het ook weer niet met Tivo, het artikel meldt bijna terloops dat Tivo inmiddels bijna winstgevend is. Opvallend hoe in de VS de beste techneuten van het management de nodige ruimte krijgen om publiekelijk hun visie op hun bedrijfstak en hun onderneming te geven en zo misschien een dalende beurskoers omhoog te praten. Jammer dat het artikel niet geheel online staat, maar alleen de passage 'He's an obscure but revered high priest of software coding. And he thinks he's devised a way to pull TiVo back from death's door' bevat al genoeg Amerikaans gezwollen taalgebruik om de inleiding lezenswaardig te maken.

De hogepriester uit Hoogeveen is deze week in Nederland op een camping bij jou in de buurt. Voedt hem op tijd, dan offert hij je niet aan de softwaregoden.

Eerdere artikelen over Strangeberry op dit kladblog.

4:52 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (13)


zaterdag 7 augustus 2004

Media misten het grote nieuws rond Nico Z.

De vermeende aanranding van zijn styliste door tv-klusjesman Nico is breed uitgemeten in de media. Volgens in de artikelen geciteerde insiders (je zult godbetert insider zijn in de wereld van tv-klusjesmannen), was dat geen verrassing.

Maar elke tv-kijker die Nico weleens heeft gezien moet verbijsterd zijn: Nico had een styliste???

14:29 uur | rubriek: Media | Reactie(s) (92)


dinsdag 3 augustus 2004

Een andere manier om van de mediahype rond Google te profiteren

Voormalig internetondernemer Mark Cuban is tegenwoordig vooral televisiemaker met zijn Apprentice-kopie The Benefactor, maar hij investeerde met zijn onverwoestbare optimisme ook in een Google-concurrent. De zoekmachine heet Ice Rocket en de eerste indruk is verre van overtuigend. Wel grappig, maar waarschijnlijk vanuit commercieel oogpunt weinig interessant: op internet zoeken via email op je mobieltje.

16:07 uur | rubriek: Technologie | Reactie(s) (1456)


« juli 2004 september 2004 »