Coachella 2012

 

 

maandag 8 maart 2004

Links van de dag - 8 maart 2004

google.jpg

 • Googlewatch I: Ad Sense rukt op
  Venture capitalist Fred Wilson experimenteert nu ook met Google Ad Sense op zijn blog. Alle opbrengsten doneert Wilson aan een goed doel, een sympathiek initiatief. Er zijn inmiddels zoveel sites die Ad Sense hebben toegevoegd om meer reclamegelden binnen te halen dat Dan Grossman AdSense Tracker heeft ontwikkeld, een tooltje waarmee site-exploitanten die Ad Sense gebruiken makkelijker de prestaties van de verschillende sites en advertenties kunnen meten. Search Engine Journal doet verslag. Startup Quigo haalde overigens $5 miljoen op, waarmee het vanaf mei de concurrentie denkt te kunnen aangaan met Google’s AdSense, Kanoodle’s Context Target en Overture’s Content Match in het snel drukker wordende veld van contextueel adverteren. Een markt die volgens zakenbank Bancorp Piper Jaffray van 100 miljoen dollar dit jaar zal groeien tot 1.4 miljard dollar in 2008. Makkelijk roepen: alsof iemand zich tegen die tijd dit soort voorspellingen herinnert.
 • Googlewatch II: nieuwe Google homepage
  Hoewel site-exploitanten betere rapportages over Ad Sense zouden prefereren boven een aanpassing van de al zeer succesvol gebleken Google homepage, is er kleine verhernieuwbouw te bespeuren. Jesse Ruderman ontwikkelde een bookmarklet waarmee je met een klik kunt wisselen tussen de huidige en de nieuwe homepage, waarop het verdwijnen van de rubriek 'directory' de opvallendste wijziging is.
 • Googlewatch III: het gevaar van focus op de 'hundred bagger'
  Intussen reageert Doc Searls dat het wel meevalt met de schadelijke gevolgen van de vermeende focus van vc's op enorme klappers zoals Google, hetgeen Robert Cringeley beweert. Searls heeft gelijk: de meeste vc's knijpen hun handen dicht met een gemiddeld jaarlijks rendement van twintig tot dertig procent, zoals dit onderzoek eens te meer aantoonde. De 20.000 procent rendement (geen typefout) die de investeerders in Google kunnen behalen is een zeldzame uitzondering: ook in Silicon Valley is het bizar als een investering van $10 miljoen binnen vijf jaar $2 miljard waard blijkt.

 • Na Googlemania ook nog het Orkutlied
  De tijd zal uitwijzen of Google in Orkut een nieuw commercieel succes in huis heeft, maar het eerste Orkut-lied is een feit. Van dit soort meligheid zou je op maandagochtend langer in bed willen blijven liggen, terwijl je als mensen bellen waar je blijft geloofwaardig de indruk kunt geven dat je vast staat in de file, bij de tandarts zit of midden in een hevige storm. Allemaal leut van Simeda, een bedrijf waarvan je je afvraagt welke lolbroek het gefinancierd heeft en welk rendement wordt verwacht...
 • 1:01 uur | rubriek: Van alles | Reactie(s) (21)


  « 5 maart 2004 10 maart 2004 »